Brem vindt in IJVV ‘snel en verrassend’ nieuwe ploeg voor komend seizoen

IJSSELMUIDEN – Hij was net zo verrast als de mensen in zijn omgeving. Kort nadat Erwin Brem had bekendgemaakt na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van Go-Ahead Kampen werd hij benaderd door IJVV. Beide partijen werden het snel eens. Brem gaat na de zomer aan de slag als oefenmeester bij de hoofdmacht van de IJsselmuider voetbalploeg. 

“Voor mij kwam dit ook als een verrassing. Ik heb in het verleden wel eens contact gehad met IJVV, maar niet eerder dit seizoen”, aldus de trainer, die zich elders al wel had georiënteerd. Dat laatste leverde niets concreets op. 

Wat Brem in IJVV aanspreekt is onder meer de clubcultuur van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Alsook de combinatie van gemoedelijkheid en tegelijkertijd in het veld alles geven. Brem: “Ik denk dat IJVV in veel opzichten lijkt op OWIOS, de club waar ik misschien wel het meeste plezier heb beleefd.” Plezier in het voetbal is wat Brem ook bij IJVV wil bewerkstelligen. Brem: “Natuurlijk word je als trainer beoordeeld op het resultaat. Elke club wil zo hoog mogelijk eindigen en het liefst een periodetitel pakken. Maar als dat niet realistisch is kan je ook als doel hebben om attractief en herkenbaar voetbal te spelen.” Wat een doelstelling vooraf lastig maakt, is dat het nog maar de vraag is of IJVV tweedeklasser blijft. De club stond lange tijd onderaan, dat in een periode waarin het soms heel aardig voetbal liet zien maar de beloning aanvankelijk uitbleef. Met twee gelijke spelen en twee keer winst in de laatste wedstrijden voor de winterstop lijkt IJVV de weg omhoog te hebben gevonden. Brem heeft zich naar eigen zeggen geen moment laten leiden door de vraag in welke klasse IJVV volgend seizoen uitkomt. “Ik heb in het verleden de ambitie uitgesproken om op een hoger niveau te trainen. Wellicht dat dit dan voor sommigen als een verrassing komt. Ik heb mij echter laten leiden door mijn gevoel en dat is goed bij IJVV.” Hoewel Brem voor een jaar heeft getekend, hoopt hij langere tijd trainer te zijn van het eerste van IJVV. Hij ziet zichzelf als een procestrainer. Gevraagd naar de ambitie op de lange termijn antwoordt Brem. “Wat is het mooiste voor IJVV? Ik denk dat dit is ‘om op dezelfde velden te spelen als Go-Ahead, DOS en KHC'. Wat is er nu mooier dan zulke derby’s met 1.500 man publiek langs de kant? Dat is alleen wel een kwestie van de lange adem.” 

"Het mooiste voor IJVV? Spelen tegen Go-Ahead, DOS en KHC. Dat is wel een kwestie van de lange adem."