KV DOS draait de rollen om na vroege achterstand en wint overtuigend

OENTSJERK - De korfballers van KV DOS (Unique Waterontharders) hebben zaterdag  de wedstrijd tegen de Wâlden op overtuigende wijze gewonnen. KV DOS kwam nog wel met 4-0 achter, maar wist de rollen al snel om te draaien en won uiteindelijk met 16-25/

KV DOS begon de wedstrijd niet scherp, wat resulteerde in een achterstand.  Na een time-out van Michaël Jongman werd de ploeg weer op scherp gesteld. KV DOS nam daarna het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. In de tweede helft werd er eerst nog moeilijk gescoord door DOS. Hierdoor wist De Wâlden dichterbij te komen. KV DOS herpakte DOS zich echter weer na enkele minuten. Door veel doelpunten van Matthijs Bastiaan en Camiel van Keulen wist DOS  zelfvertrouwen te tanken en de winst mee te nemen naar Kampen. De wisselspelers Jonathan van Ham, Estelle Hooisma en Carlin van ‘t Veld uit A1 mochten ook minuten maken in deze wedstrijd. Trainer Michaël Jongeman merkte achteraf op: “Ik heb genoten vanaf minuut 10, toen we begonnen met de achterstand weg te poetsen om er vervolgens overheen te knallen. Uiteindelijk een heerlijk resultaat neergezet. Ook laat deze wedstrijd de groei van deze groep zien.”

Herenteam Set-Up pakt broodnodige punten

ZWOLLE - De volleyballers van Set-Up hebben zaterdag broodnodige punten gepakt door Voorsterslag met 1-3 te verslaan. Het bleek een duel waarin het team dat de meeste servicedruk neerlegde de wedstrijd won. De eerste set werd door Set-Up gewonnen met 17-25, de tweede ging verloren (27-25) en de derde en vierde set werden gewonnen met 23-25 en 21-25.