Afbeelding
Foto: Deltaruiters

Deltaruiters strijden om startbewijzen voor de Overijsselse Kampioenschappen

IJSSELMUIDEN - De kringkampioenschappen zijn afgelopen weekend van start gegaan voor de Deltaruiters. De springruiters waren de eersten die met elkaar de strijd aan gingen voor de startbewijzen van de Galoppade, de Overijsselse Kampioenschappen. Dit gold voor zowel de pony- als de paardenruiters.

Eerst gingen de paardenruiters van start. In de klasse 100 cm reed Kim Spronk met Mystery naar een mooie tweede prijs met 76,8 stijlpunten. Ruth Brink volgde op de derde plaats met Miss Dior met 75,8 stijlpunten. Beide ruiters hebben een startbewijs weten te bemachtigen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Jenita Koetsier reed twee foutloze rondes en een zeer snelle foutloze barrage in de klasse 110 cm samen haar Ivy. Dit leverde haar de eerste prijs van de dag op en tevens de titel Kringkampioen 2023 in deze klasse. Gerco Rienties startte tevens in deze klasse met twee paarden Hij reed met beide paarden twee foutloze manches en mocht met beide barrage rijden. Met Nolly Bolly a la Muis reed hij een mooie barrage en een vlotte tijd, wat hem de tweede plaats opleverde en met Kimi R is hij vijfde geworden. 

Gerco Rienties selecteerde zich met beide paarden voor de Galoppade. Miranda Spronk-Rienties reed in de 120 cm/130 cm met Wezenberg’s Balou de Regor naar een knappe derde plek. Zij reed twee foutloze rondes en maakte er in de barrage, samen met haar tegenstander, een spannende strijd van voor de dagprijzen. In de 120 cm klasse wordt tevens Kim Spronk met Christien afgevaardigd naar de Galoppade. De kampioenschappen startten in de middag voor de ponyruiters. Hier werd ook veel  strijd geleverd voor de titels en plekken die recht geven op een ticket voor de Overijsselse kampioenschappen. In de klasse 60 cm cat. A/B bleek de reservekampioenstitel een prooi voor Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne. In de klasse 80 cm, cat. D/E mag Roselyn Slendebroek met Chavallo’s Golden Cutie zich kringkampioen 2023 noemen. 

Meike Bruins werd ook kringkampioen met haar pony Kyra in de klasse 70cm cat. A/B. Daarnaast nam zij ook de eerste prijs mee van de dag. Dit door als enige twee foutloze parcoursen te springen. In deze klasse heeft Sophie Post zich met Minihoeve’s Alegro ook geselecteerd voor de Overijsselse kampioenschappen. Sophie Post nam de twee prijs van de dag mee naar huis na twee parcoursen. Jolijn van Niel werd tevens kringkampioen met haar pony Haasendonck’s Ambrosius in het 110 springen. Ze had een heel goede eerste ronde. De tweede ronde was iets minder, maar nog wel foutloos. Met ook nog een foutloze barrage was de eerste prijs van de dag en de titel binnen en mag zij door naar de Overijsselse Kampioenschappen. 

Na drie mooie foutloze rondjes in het 120 cm te hebben gereden mocht Kyra Snoeijer met haar pony Don Gravin zich melden voor de eerste prijs van de dag. Dit leverde haar ook de titel kringkampioen 2023 op. Daardoor heeft Snoeijer zich tevens geselecteerd hebben voor de Overijsselse Kampioenschappen.