Tomeloze inzet levert dames Set-Up de volle buit op

ZWOLLE - De volleybalsters van Set-Up hebben zaterdag op basis van strijdlust een verdiende 0-4 zege geboekt in het uitduel tegen CSV. De IJsselmuider dames hadden het duel graag verplaatst, omdat vanwege een blessure en griepgevallen drie speelsters ontbraken.

Het verzoek werd niet ingewilligd en dat maakte Set-Up extra gemotiveerd om de wedstrijd te winnen. De eerste set werd door Set-Up gewonnen met 18-25. In het begin ging het gelijk op, maar met dank aan een steeds betere servicedruk werd de gastheer teruggedrongen. Heel anders ging het in de tweede set. De Zwolse formatie herpakte zich uitstekend en liep uit naar 12-4. Toch wist Set-Up ook deze set nog te winnen met 23-25   

Die morele opsteker werkte vreemd genoeg niet bevrijdend. Set-Up begon moeizaam aan de derde set en CSV stond lange tijd telkens een paar punten voor. Beide teams stonden defensief goed en moesten vervolgens strijden voor ieder punt. Bij een stand van 25-25 moest Set-Up nog weer even vol aan de bak, om uiteindelijk met 27-29 te winnen. De vierde en laatste set leek een kopie van de eerste, waarbij Set-Up met een goede eindspurt het verschil maakte.