Ventura en Stedelijk Orkest de wijken in

KAMPEN - Op zaterdag 14 januari zouden Stichting Jeugdtheater Ventura en het Stedelijk Orkest Kampen samen een act opvoeren in een paar wijken van Kampen. Door de regen is dit gecanceld. Op zaterdag 21 januari doen de verenigingen een nieuwe poging op twee andere locaties terecht.

De actie is bedoeld om de bewoners van Kampen bij elkaar te brengen, een gezellige sfeer te creëren en om mensen enthousiast te maken voor muziek en theater. De act van muziek, dans en theater is toegankelijk voor jong en oud die ook mee mogen doen.
Zaterdag 21 januari: 14:00 tot 15:00 uur in Hagenbroek, op de parkeerplaats bij het Almere College. 16:00 tot 17:00 uur in de Hanzewijk bij de speeltuin aan de Koning Abelsingel / Noordzeestraat.
Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een workshopdag op zaterdag 4 februari, waar zij verder kennis maken met muziek, zang, dans, theater en theatertechniek. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het heropeningsfonds van de gemeente Kampen.

Foto’s Roggebotcomplex gevraagd

KAMPEN - Na bijna 70 jaar dienst komt er een einde aan het Roggebotcomplex. In april 2023 wordt er gestart met het verwijderen van de Roggebotsluis. 

Van de huidige Roggebotsluis en Zwolsebrug zijn er een aantal archiefbeelden. Om een nog beter beeld te krijgen van het bouwen van de sluis en de geschiedenis van het Roggebotcomplex is het IJsseldelta programma op zoek naar beeldmateriaal voor een expositie in het informatiecentrum. Wie betrokken is geweest bij het bouwen van de sluis en/of daar beelden van heeft, wordt verzocht die voor 31 januari 2023 in te sturen naar info@ijsseldeltaprogramma.nl voor de expositie die in maart plaatsvindt.