Dinsdag 17 januari

Thomas in Kampen

20:00 uur | de Broederkerk 

De tekst van het evangelie van Thomas werd in 1945 gevonden bij Nag Hammadi in Zuid-Egypte.

Woensdag 18 januari

Contactmiddag PCOB

14:30 uur |  

Op 18 januari 2023 houdt de PCOB Kampen haar maandelijkse contactmiddag. Deze middag komt Jouk Huisman ons meenemen in de wereld van de gevangeniszorg.De middag begint om 14.30. Komt u ook?

Vrouw, klank en reis

20:15 uur | Hanze Art Lab 

Door middel van de klankschalen en een geleide meditatie even helemaal ontspannen.Zo kan jouw energie weer stromen.

Netwerkbijeenkomst
voor werkzoekenden

10:00 uur |  

KAMPEN - ArboPositief, de belangenorganisatie voor, door en met werkzoekenden, houdt woensdag 18 januari een netwerkbijeenkomst. Werkzoekenden kunnen daar ervaringen uitwisselen en praktische kennis delen. Locatie: zalencentrum De Leuke Hanzestad. Aanvang 10:00 uur.

Contactmiddag PCOB

14:30 uur |  

KAMPEN - Op woensdag 18 januari houdt PCOB Kampen haar maandelijkse contactmiddag. Jouk Huisman vertelt daar over gevangeniszorg. Wat wordt er gedaan voor de gevangenen en waarom doen deze mensen dit.Locatie; gebouw De Regenboog, Broederweg 32. Aanvang 14:30 uur.

Vrijdag 20 januari

Geologie en fossielen van Hannover

18:30 uur |  

Op vrijdag 20 januari 2023 houden Bart van der Zee en Clarinus Nauta een lezing over “Geologie en fossielen van Hannover” van 20:00 tot 22:00 uur.Tussen 18:30 en 20:00 uur is het Stenenspreekuur. U kunt uw vakantievondsten laten determineren.

B.o.V Bingo

19:30 uur | wijkcentrum reyersdam 

Vanaf 21 Oktober spelen we met 2 jackpot nummers en deze zijn ieder €100 waard.Valt de jackpot niet, dan vullen wij deze maandelijks aan met €25,- tot een maximale waarde van €250,- en dit bedrag blijft vast staan en we beginnen dan weer met een nieuw jackpot nummer.


Triangle of Sadness

20:15 uur |  

Carl en zijn partner Yaya worden op een luxe cruise uitgenodigd. Door een ongeluk zinkt het jacht en strandt het koppel met enkele miljardairs en een schoonmaakster op een eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet.Meer info en trailer: www.filmhuiskampen.nl

Zaterdag 21 januari

Tentoonstelling ‘Secret Garden’ in Stedelijk Museum Kampen

9:00 uur | Stedelijk Museum 

Stedelijk Museum Kampen opende vrijdag 14 oktober om 16:00 uur de tentoonstelling Secret Garden. Secret Garden is een drieluik met als thema ‘zorg voor de schepping’.

Repair Café in Kringloopwinkel

10:00 uur |  

KAMPEN - Op 21 januari is er in de Kringloopwinkel aan de Ambachtsstraat 3 een Repair Café. Van 10 tot 13 uur kan daar alles waar een stekker of batterij aan zit ter reparatie worden aangeboden, evenals fietsen, mechanische apparaten en kleding of ander textiel.Ongeveer 75 procent hiervan gaat gerepareerd weer mee naar huis. Een vrijwillige bijdrage aan de kosten wordt op prijs gesteld. Daarvan wordt gereedschap en materiaal gekocht.


Met Bach het nieuwe jaar in

20:15 uur |  

KAMPEN - In De Burgwal worden op zaterdag 21 januari onder de titel 'Met Bach het nieuwe jaar in' werken van deze componist uitgevoerd, waaronder de motetten Jesu meine Freude en Lobet den Herrn.

Maandag 23 januari

Alpha-cursus in Kampen

18:30 uur |  

KAMPEN - Wie zich herkent in vragen als "Wat is de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden? Is er iets na dit leven? Bestaat er een God?", kan maandag 23 januari in De Schalmei aan de Triangel 1 kennismaken met de Alpha-cursus, een korte kennismaking met het christelijk geloof.

Sponsorloop voor MS

11:00 uur |  

Een aantal leerlingen groep 7 en 8 van de Ichthus school hebben een sponsorloop voor multiple sclerose (MS) bedacht. Aanleiding was de opa van twee leerlingen die aan MS is overleden, Rien van Dalfsen die oud-directeur van de school was.De sponsorloop wordt maandagmorgen 23 januari gehouden in en om de Maarlenhof, waar de opa woonde. Ook een aantal personeelsleden van het zorgteam van de Maarlenhof doen mee. Aanvang 11:00 uur.


Dinsdag 24 januari

Inloopspreekuur openbaar vervoer

13:30 uur |  

KAMPEN - In de Stadskazerne/Ontwikkelplein aan de Oudestraat 216 is dinsdag 24 januari van 13:30 tot 15:00 uur een inloopspreekuur over reizen met het openbaar vervoer voor 55-plussers.

Studiebijeenkomst met ds. Glashouwer

20:00 uur |  

Op dinsdag 24 januari is er in de Broederkerk een studiebijeenkomst met ds. Willem J.J. Glashouwer. Het onderwerp 'Israël en Babylon'. Glashouwer vertelt: "Wordt het conflict in Oekraïne een uitslaande brand op wereldschaal? Of zijn we op weg naar wereldvrede? Welke rol speelt Israël? Loopt de huidige beschaving op zijn laatste benen nu in Europa het na-christelijke tijdperk is aangebroken? Aanvang 20:00 uur, toegang gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.