Afbeelding
Foto: BrugMedia

Vishandel Bottenberg laat je zien wat je eet

Sint-Jacobsschelp. Niet iedereen zal er van hebben gehoord. Maar wie het eens heeft geproefd, zal het niet snel meer vergeten. Bereid met zwarte peper en een paar druppels verse citroen is het een heerlijke smaakervaring en nog heel gezond ook. 

Visspecialist Marcel Wezenberg van Vishandel Bottenberg laat het graag zijn klanten proeven. Zoals hij meer lekkernijen uit de wereldzeeën voorschotelt. Een Sint-Jacobsschelp is overigens een delicatesse afkomstig van een schelpdier, met wit vlees dat je rauw kunt eten en dat rijk is aan ijzer. De Sint-Jacobsschelp die Vishandel Bottenberg biedt, komt uit Frankrijk. Uit hetzelfde land komen oesters die eveneens een ware lekkernij zijn. Wezenberg licht ze uit het assortiment om maar eens te illustreren dat een ambachtelijke viskraam als Bottenberg een belevenis biedt die verder gaat dan een lekkerbekje of een portie kibbeling. 

Gezond en educatief

Wezenberg merkt dat de animo voor de wat meer exclusieve en vooral ook gezonde producten toeneemt. Hij laat zijn trouwe klanten er niet alleen soms van proeven, om ze op nieuwe ideeën te brengen, maar vertelt ze er ook bij hoe je producten het beste bereidt. Een stukje educatie waar Wezenberg van geniet. Hij mag graag vernieuwend bezig zijn en houdt tegelijkertijd goede gewoonten en tradities in ere. Zo is veel van de vis die ze bij Bottenberg verkopen herkenbaar als … vis. Dus geen file, maar nog helemaal intact. Dat garandeert niet alleen versheid, maar draagt er ook aan bij dat mensen zien wat ze eten waardoor je meer binding hebt met een mooi natuurproduct. Desgewenst fileert Wezenberg de vis voor de klant. Al zijn er ook die de hele vis met graat meenemen. Wezenberg zelf houdt ook van vis waar de graat nog in zit. “Waarom? Nou omdat het beter smaakt. Vergelijk het met kip waar de botjes nog in zitten. Vlees dat je moet kluiven smaakt gewoon beter.” Wezenberg vindt het mooi om te zien dat zich, naast de trouwe klanten, een nieuwe generatie viseters aandient. “Het valt mij op hoeveel jonge mensen bezig zijn met gezond eten en ook de tijd nemen om dat goed klaar te maken.” Hoewel een stukje gemak, zolang het maar gezond is, ook prima kan. Vishandel Bottenberg heeft complete maaltijden met bijvoorbeeld pasta en vis, vers bereid.