Gary Hekman wint op de Weissensee

Gary Hekman heeft zaterdag op de Weissensee de nationale titel bij het marathonschaatsen gewonnen. In de  sprint was de Kampenaar de snelste van de kopgroep. Hij wist Jordy Harink (zilver) en Luc ter Haar (brons) voor te blijven.

Hekman heeft daarmee zijn derde nationale titel gepakt na eerdere zeges in 2015 en 2011. Voor Hekman was het een bekroning na een voorgaand seizoen dat werd overschaduwd door ziekte. Een aandoening aan de schildklier kostte hem zoveel energie dat Hekman dacht aan stoppen. 

Reflex verliest met opgeheven hoofd

AMERSFOORT – De volleybalheren van Reflex hebben zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Keistad. De koploper uit Amersfoort was met 3-1 te sterk. Het goede spel van Reflex daarentegen bood wel degelijk perspectief.

Keistad is al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen en dus beloofde het een lastige middag te worden. Des te groter was de verrassing dat Reflex de eerste set met 23-25 wist te winnen. Yvo Lunsing en Job Wilts maakten aan Kamper zijde indruk door goed te serveren. De tweede set begon ook aardig, maar Keistad beschikt over een sterke bank. Mede door drie wissels draaide de ploeg de rollen om. De derde set liet eenzelfde beeld zien met een goed startend Reflex, maar een Keistad dat net zo goed terugkwam. De koploper wist ook de derde en vierde set te winnen.