Asbest aangetroffen op bouwterrein

KAMPEN - Bewoners in de omgeving van het terrein zijn teleurgesteld. Ze gingen er van uit dat begin februari met de bouw van het gecombineerde schoolgebouw en het appartementencomplex zou worden gestart. 

"Het zoveelste oponthoud”, zei voorzitter Van de Belt van de Reyersdam, toen hem na de lunch van de jubilerende Brunneper Oranje Vereniging gevraagd werd waarom er hekken op het naastgelegen terrein stonden.
Volgens de gemeente Kampen is of wordt de bouw niet stilgelegd. De omgevingsvergunning is nog in procedure. Het bouwrijp maken van het terrein is wel afgerond, met uitzondering dan van het gedeelte waar asbest is aangetroffen.

Tekeningen van oude binnenstad

KAMPEN – In het Stedelijk Museum Kampen is vanaf zondag 22 januari een serie tekeningen van de oude binnenstad van Kampen te koop, gemaakt door beeldend kunstenaar Linda Westera.

Vorig jaar is zij begonnen met het tekenen van haar stad. Ze woont en werkt er al vijfendertig jaar, maar nog niet eerder was Kampen het onderwerp van haar beeldende werk. Een hoog standpunt heeft haar voorkeur want dan is het labyrint van daken, straten en bomen goed zichtbaar. Haar zoektocht naar bijzondere en verrassende uitzichten bracht haar op daken van hoge gebouwen en op vergeten zolders. Op locatie schildert ze met waterverf de kleurvlakken om de tekening later in haar atelier af te maken met kleurpotlood.