Woensdag 1 februari

Spelletjesavond in 't Ukien

19:30 uur |  

Kom je op woensdagavond 1 februari ook naar ‘t Ukien voor de gezellige spelletjesavond voor jong en oud? Iedereen is welkom! We spelen zowel eenvoudige als wat meer uitdagende spellen. Voor ieder wat wils! Meer informatie en data op: www.ukien.nl.

Vrouw, klank en reis

20:15 uur | Hanze Art Lab 

Door middel van de klankschalen en een geleide meditatie even helemaal ontspannen.Zo kan jouw energie weer stromen.

Alphacursus in IJsselmuiden

19:00 uur |  

De introductieavond start om 19:00 uur en duurt tot circa 21:30 uur. Daarna kan men besluiten om de cursus wel of niet te volgen. De cursus is gratis. Locatie basisschool Ichthus, Groenendael 226. Aanmelden via alphaijsselmuiden@gmail.com

Donderdag 2 februari

Wim Helsen

20:15 uur | Stadsgehoorzaal 

Wim Helsen laat je weer zien waarom hij de meester van het absurdisme is, maar er zit wel degelijk een serieuze toon in. Hij neemt je even mee naar een andere wereld met zijn hersenspinsels, zijn dansjes op harde muziek en hij legt uit waarom de 'i' de vrolijkste van alle letters is.

Alpha-cursus in Kampen

19:00 uur |  

Elke avond wordt om 19:00 uur begonnen met een maaltijd. Daarna komen verschillende thema's aan de orde door middel van films en gesprekken. Locatie: de bovenverdieping van de Bibliotheek in de Stadskazerne aan de Oudestraat. Voor meer informatie en aanmelding: Dick Aalberts, tel. (06) 11916792

Vrijdag 3 februari

Tentoonstelling ‘Secret Garden’

9:00 uur | Stedelijk Museum 

Secret Garden is een drieluik met als thema ‘zorg voor de schepping’. Carolein Smit en de gebroeders Harry, Hessel en Peter Miedema geven vorm aan hun ‘paradijselijke tuin’ met kleurrijke keramische beelden en tekeningen. 

Reyersdam bingo

19:30 uur |  

Reyersdam Bingo Elke 1e vrijdag van de maand organiseert Wijkcentrum Reyersdam de Reyersdam Bingo. Bij binnenkomst krijgt u een gratis bakje koffie/thee en iets lekkers! Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdam 2 - 8262 CN - Kampen - Tel. 038 33 231 23.

Bingoavond in het Vriendencafé

19:30 uur |  

Op vrijdag 3 februari is er een bingoavond in het Vriendencafé! Een avond gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. Kom langs en speel mee.Deelname is gratis. Aanmelden kan via vriendencafekampen@humanitas.nl www.humanitas.nl/afdeling/zwolle/activiteiten/tandem-vrienden-cafe

Interkerkelijke jongerenavond

19:45 uur |  

Jongerenavond met Maarten Klaassen. Tijdens de avond is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 19:45 uur. De toegang is vrij, aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 4 februari

Repair Café 'de Haven'

9:30 uur | De Haven (v Heutszplein) 

Welkom in ons Repair Café! Repareer samen met een van onze vrijwilligers uw kapotte apparaat.Geef uw stofzuiger, strijkijzer verlichting of broodrooster, enzovoort een tweede leven.Of kom met je kapotte kleding langs. De afvalberg is al groot genoeg.Kom eens kijken en vraag naar de mogelijkheden.

Kampen over Zee - 1, Oost en West

14:00 uur |  

Kampen over Zee gaat over Kamper families in de internationale handel. De reeks start op 4 februari met de begrippen oost en west, tijdens de Hanze en later in de Gouden Eeuw. De deelnamekosten voor de hele reeks (5 x) zijn € 100,- ; of € 25, - per middag.Kijk voor meer info op www.cultuurzien.nl

Presentatie concert

16:00 uur | De Burgwal - Huis van muziek en verdieping 

Op 4 februari zingen de zangers van het Kampen Boys Choir in solo, duo, trio en het gehele koor in De Burgwal te Kampen. Op het programma o.a. werken van Purcell, Handel, Schuman en Poulenc. Begeleiding op orgel, piano en klavecimbel door Rintje te Wies en Sander van den Houten. Aanvang: 16.00 uur.

The African Mama's

20:15 uur | Stadsgehoorzaal 

Een bijzonder concert in ons theater! The African Mama’s is een onvergetelijke belevenis, een bak energie en de band swingt de pan uit. De Mama's nemen je namelijk mee naar de wereldberoemde songs van het legendarische album Graceland van Paul Simon.

Zondag 5 februari

Scrum - Back to Basic

15:00 uur | Stadsgehoorzaal 

Scrum gaat met Back to Basic terug naar de oorsprong van zijn bestaan: de muziek. Zes muzikanten met akoestische instrumenten die een voorliefde hebben voor pure en eerlijke folkmuziek.

Maandag 6 februari

Trefpuntavond Alzheimer

19:30 uur |  

KAMPEN - Het Alzheimer Trefpunt Kampen houdt op maandagavond 6 februari weer een Trefpuntavond voor mensen met dementie, voor hun naasten en voor mensen die meer over Alzheimer willen weten. De avond begint om 19:30 uur in de Tuinkamer van restaurant MaGreet, Burgwal 45. Inloop vanaf 19:00 uur.

Woensdag 8 februari

Ouderenochtend bij Kinderboerderij Cantecleer

10:00 uur | Kinderboerderij Cantecleer 

Tijdens deze ouderenochtend is er ruimte om met elkaar bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee.