Caroline en Rik Mager
Caroline en Rik Mager Foto: aangeleverd

Mastenbroek in actie voor Rwanda en Roemenië

Algemeen

MASTENBROEK – Afgelopen zomer is een groep van 6 personen namens de Hervormde Gemeente Mastenbroek/’s-Heerenbroek op bezoek geweest bij Rik en Caroline Mager in Rwanda. Zij zijn uitgezonden door de Gereformeerde Zendingsbond. Rik werkt op de theologische school in Kamembe en Caroline hield zich vooral bezig met het opzetten en coördineren van voedselprogramma’s in de regio Cyangugu.

Tijdens het bezoek kwam deze groep in contact met David. Hij werd kort na het bezoek benoemd tot pastor in Nyamasheke. Een kerkgebouw was daar echter nog niet aanwezig. De kerkgangers lopen iedere zondagochtend 2 uur heen en ’s middags weer 2 uur terug om de kerkdienst te kunnen bijwonen. Inmiddels is er gestart met de bouw van een eigen kerkgebouw. Dit gebouw wordt multifunctioneel en gebruikt door o.a. de kleuterschool, voedselprogramma’s, spaargroepen en uiteraard voor kerkdiensten.

Via Rik Mager ontvingen de Rwanda-reizigers het bericht dat de financiën van de bouw nog niet rond waren. Er mist nog een bedrag van ca. € 15.000 in de begroting. Hierop hebben de Rwanda-reizigers en de Roemenië-commissie in Mastenbroek besloten om de koppen bij elkaar te steken en zich hard te maken om het ontbrekende bedrag bijeen te brengen. Naast de contacten in Rwanda heeft Mastenbroek namelijk ook al ruim 25 jaar contacten in Roemenië in Rigmani. Bij het laatste bezoek daar is gebleken dat de pastorie een probleem heeft met de elektrische installatie en dat deze daarom dringend aan vervanging toe is. Het gevaar van brand in de deels houten pastorie is reëel. In de zomer van 2023 gaan er meerdere mensen helpen de klus te klaren in samenwerking met de dorpsgenoten van Rigmani.

Om de doelen in Rwanda en Roemenië financieel te ondersteunen, wordt er op 10 en 11 maart in het Trefpunt in Mastenbroek een bazar georganiseerd: op vrijdagavond 10 maart van 20 tot 23 uur, op zaterdag van 11 tot 16 uur voor de kinderen en ’s avonds van 20 tot 23 uur. 

Naast de bazar is er ook een verloting. Op zaterdagavond rond 22 uur vindt de trekking van de winnende loten plaats. De verkoop van de loten vindt vooraf plaats, maar ook op 10 en 11 maart tijdens de bazar zijn er nog loten te koop.

Er zijn diverse activiteiten en spellen waaronder ‘rad van avontuur’ en voor de kinderen zijn er pannenkoeken, een skelterbaan en een springkussen. De Rwanda-reizigers en de Roemenië-commissie willen iedereen uitnodigen om gezellig samen te zijn en zo samen het gestelde doel te bereiken.

Voor meer informatie zie: www.hervormdmastenbroek.nl