Afbeelding
Foto: Tennekes

Gezapig spelend IJVV wint in slotfase en doet goede zaken op de ranglijst

IJSSELMUIDEN - Waar een gelijkspel wellicht meer recht had gedaan aan de verhoudingen in het veld heeft IJVV zaterdag met 2-1 gewonnen van Hatto Heim. De IJsselmuider voetballers speelden voor hun doen gezapig. Daarbij hadden ze het geluk dat in de slotfase een inzet van Jonathan van Marle door een speler van Hatto Heim over de lijn werd gewerkt.

Dat was in de 90e minuut en een kwartier voor tijd had Van Marle ook al de openingstreffer gemaakt, vrij kort daarop gevolgd door de 1-1 van Michel Koridon. Het venijn zat hem dus in de staart. Hoewel beide teams daarvoor ook al kansen hadden gehad. IJVV liet de tegenstander bij vlagen komen, zoals het dit wel vaker doet. Het verschil met voorgaande duels was dat de tegenstander daarbij ook kansen kreeg in plaats van dat het gevaar van IJVV kwam.

Trainer Emiel Diender vond dat een gevolg van een gezapig spelend IJVV. Daarmee was het een wat atypische wedstrijd. IJVV beschikt doorgaans over een prima mentaliteit. Diender: “We zullen niet snel een tegenstander onder- of overschatten. Waarom het spel deze keer minder was weet ik niet. Van de andere kant hoor je mij niet klagen. Hatto Heim had wellicht een punt verdiend, maar als je als IJVV ook dit soort wedstrijden wint heb je progressie geboekt. We komen van heel ver en staan nu wel vijfde in de stand en bovenaan in de periode. Dat is echt een geweldige prestatie.” IJVV treft in de komende periode nog sterke clubs als WVF en Be Quick ‘28. Wellicht dat de nu nog geblesseerde Tim Roeland er dan bij is. Diender: “Dat is een speler die we in deze duels eigenlijk wel heel goed kunnen gebruiken. Dus ik hoop dat hij dan weer kan aansluiten.”

Ritme

Volgende week heeft IJVV een speelronde vrij. Diender had liever gezien dat zijn ploeg dan wel in actie was gekomen. "We hadden voorafgaand aan dit duel twee weken niet gevoetbald en dan moeten de spelers er toch weer even in komen. Vervolgens heb je dat gehad en ben je weer een weekend vrij. Dat onregelmatige vind ik wel een nadeel van deze competitie. Spelers zijn nu eenmaal gebaat bij ritme. Het is mooi als je in een keer verder kunt gaan."