Degelijke zege Go-Ahead en verlies voor concurrenten

EMMEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag, door zelf te winnen van DZOH, geprofiteerd van het verlies van concurrenten. Een degelijke zege tegen DZOH brengt de Kampenaren op een zesde plek op de ranglijst.

Vanwege het ontbreken van Wilbert Wessels door ziekte had trainer Erwin Brem Dennis van der Wal voorin geposteerd. Dat pakte goed uit aldus de oefenmeester. Van der Wal zorgde voor gevaar, verzette veel werk, maakte dat andere spelers konden bijsluiten en maakte zelf de 0-2 met een fraaie boogbal over de keeper. Dat was in de 77e minuut. In de eerste helft al had Rutger Koopman de 0-1 gemaakt. Koopman rondde een fraaie aanval af, die begon met een voorzet van Tristan van Zuiden. Die vond van der Wal, wiens inzet werd geblokt. In de rebound zag Jarni Koorman de bal gekeerd worden, maar Koopman was dus wel succesvol met een bal die via de onderkant van de lat het doel in ging. Behalve die ene treffer in de eerste helft waren er nog zeker vier goede mogelijkheden voor de Kampenaren. DZOH wist daar in aanvallend opzicht niet heel veel tegenover te stellen. In de tweede helft probeerde de gastheer het duel nog wel te kantelen met opportunistischer voetbal. Dat leidde tot een aantal mogelijkheden, zonder dat er sprake was van  heel grote kansen. De 0-2 van Van der Wal bleek bovendien de beslissing in de wedstrijd en voor zo ver dat nog niet het geval was, maakte Maxwell van Dijk met de 0-3 definitief een einde aan de spanning. Brem was na afloop erg tevreden en noemde in het bijzonder nog de rol van Van der Wal. “Hij heeft het voortreffelijk gedaan.”

Go-Ahead was de bovenliggende partij, ook nadat DZOH opportunistischer ging spelen.

Over de algehele teamprestatie zei de oefenmeester: "We hebben de nul gehouden en hoegenaamd geen kansen weggegeven. DZOH probeerde het in de tweede helft nog wel maar is nooit echt gevaarlijk geweest. Na de 0-2 en 0-3 hebben we de bal lekker rond laten gaan en de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Een degelijke overwinning.” Aanvankelijk hield Brem, nadat DZOH anders was gaan voetballen, vast aan de speelwijze. Later ging hij met twee controleurs voetballen.