VV Kampen verliest met geflatteerde cijfers van HTC

KAMPEN - VV Kampen bood zaterdag in het duel tegen HTC lange tijd prima partij, maar verloor uiteindelijk geflatteerd met grote cijfers: 1-6. In de eerste 25 minuten waren de Kamper voetballers de bovenliggende partij, maar hadden ze bij een aantal klutsballen het geluk niet aan hun zijde.

Een bal die net aan de verkeerde kant van de paal ging of er op (zoals in het geval van VV Kampen-speler Yousef Nasher), het was typerend voor de eerste helft. Bij HTC, dat evengoed kansen kreeg, lukte er meer. De Zwolse ploeg kwam in de 20e minuut op voorsprong. Een treffer die werd ingeleid door een communicatiefout bij Kampen tussen de doelman en een verdediger. De -0-2 van HTC was een wat gelukkige. Een HTC'er probeerde het met een halve omhaal, wat mislukte, maar de bal werd voldoende geraakt om over de doellijn te hobbelen. Dat was een gevoelige tik voor Kampen. Toch kwam de ploeg kort voor rust terug. Lars Vos reageerde attent bij een klutsbal: 1-2. Ook in de tweede helft was Kampen aanvankelijk niet de mindere. Met de 1-3, die viel na een uur spelen, was het verzet van Kampen echter gebroken en kon HTC eenvoudig uitlopen door nog drie treffers te maken. Trainer Cor Bottenberg kon, ondanks het ruime verlies, zijn spelers geen verwijten maken. "HTC is gewend om op kunstgras te spelen en daar wilden wij thuis op een echt veld met onze speelwijze en strijd gebruik van maken. Dat lukte in het eerste half uur prima. We waren geen heer en meester, maar wel de bovenliggende partij. We hadden alleen geen geluk. Ook in de tweede helft waren we tot aan 1-3 gelijkwaardig. Daarna liep HTC simpel uit.”