‘s-Heerenbroek heeft langste adem in doelpuntenfestijn

DRONTEN - De voetballers van ‘s-Heerenbroek hebben een doelpuntrijke wedstrijd gewonnen van rivaal Reaal Dronten: 4-5. Om zich te handhaven in de top moesten de Drontenaren winnen tegen de nummer twee. Dat beloofde op voorhand een interessant treffen en dat werd meer dan waargemaakt.

Met twee teams die vol voor de winst gingen. ‘s-Heerenbroek opende het bal. Dat gebeurde met een schitterende volley van Rob Henniphof, die werd bediend door de opkomende Wiljen van Ittersum. De vroege treffer (8e minuut) van de IJsselploeg leidde nog niet een onbezorgde middag in. De Drontenaren namen namelijk het initiatief over. Dat resulteerde in een op dat moment verdiende voorsprong met twee treffers van Nabil Essaddouqi in respectievelijk de 18e en 36e minuut. Nog voor rust zou ‘s-Heerenbroek weer op gelijke hoogte komen. Henri de Leeuw maakte de 2-2. Trainer Freddie van den Burg kon echter nog allerminst achterover leunen. “Ik was niet geheel tevreden over onze eerste helft en heb dat ook kenbaar gemaakt.” De oefenmeester zag zijn elftal uitstekend beginnen aan de tweede helft. Jonno Pruim bracht ‘s-Heerenbroek aan de leiding met een doelpunt in de 46e minuut. Lang kon hij er niet van genieten. Tarik Ibrahim mocht aanleggen vanaf elf meter nadat de scheidsrechter een strafschop had toegekend aan Dronten. Ibrahim faalde niet en daarmee was het 3-3.  Amper twee minuten later kreeg ‘s-Heerenbroek een tweede tik te verwerken toen Daimy Dielingen de 4-3 aantekende. Van den Burg besloot daarop de greep op het middenveld te versterken door Willard Visscher en Wim Kwakkel als wisselspelers binnen de lijnen te brengen. Met resultaat. ‘s-Heerenbroek kreeg weer vat op het duel en bovendien bleek de ploeg fysiek fitter dan het moegestreden Dronten.

Trainer Van den Burg wisselde om greep te krijgen op het middenveld. Met succes.

Eerst was het Wiljen van Ittersum die daarvan profiteerde en de 4-4 maakte in de 66e minuut, niet lang daarna gevolgd door het winnende doelpunt van Jonno Pruim. Daarna kreeg ‘s-Heerenbroek nog kansen om verder uit te lopen.

Genoten

Van den Burg had genoten. "Ik denk dat het publiek, dat in grote getale was gekomen, een fantastische wedstrijd heeft gezien. Met prachtig voetbal van beide teams, veel doelpunten en geen enkele wanklank. Zoals voetbal hoort te zijn.” Niettemin zullen ze in Dronten een dubbel gevoel hebben overgehouden aan het duel. Smaakmaker of niet, de ploeg is voorlopig verwezen naar een vierde plek. ‘s-Heerenbroek is tweede met een punt achterstand op CSV dat een moeizame zege boekte op Zalk.