De kooplieden van de zaterdagmarkt.
De kooplieden van de zaterdagmarkt. Foto: BrugMedia

Prijzenslag bij kraslotenactie kooplieden zaterdagmarkt

De kooplieden van de zaterdagmarkt in Kampen geven de komende weken 900 prijzen weg. Het zijn stuk voor stuk heerlijke marktproducten. Om alvast in de stemming te komen krijgen alle bezoekers van de markt bovendien hapjes aangeboden.   

De kans om een prijs te winnen tijdens de actie die begint op 11 maart is groot, aldus voorzitter Jacob Hoogstede van de Ambulante Handel. Niet alleen is 900 prijzen op duizenden loten erg veel, maar ook krijgt wie een paar boodschappen doet meerdere loten in een keer. 

Hoofdprijzen

De marktkooplui doen daar ook nog eens een schepje bovenop aldus Teun de Man, betrokken bij de actie. De Man: Als je een lot hebt waar geen prijs op valt, kan je op de andere kant van dat lot je NAW-gegevens zetten en het lot inleveren. Onder al die loten worden nog eens tien hoofdprijzen verloot en uitgereikt op zaterdag 25 maart.” Die hoofdprijs is een doos met producten uit elke kraam. Met de actie willen de marktmannen- en vrouwen nog maar eens het aloude gezegde onderstrepen dat op de markt de gulden een daalder waard is. De actie is de eerste grote gezamenlijke promotieactie sinds de kooplieden zijn verhuisd van de Plantage naar de Nieuwe Markt. Het publiek is erg enthousiast over zowel het aanbod als de opstelling van de markt en dat is ook wat de kooplieden vaak krijgen te horen. Hoogstede: “Als koninklijke Centrale Vereniging Ambulante Handel hebben we al meer dan honderd jaar ervaring met het neerzetten van een goede markt. Vandaar dat we bij de gemeente hebben aangegeven zelf de indeling te willen doen waarmee we hen bovendien werk uit handen nemen. Ook het innen van de marktgelden doen we zelf”, aldus Hoogstede. Volgens de marktman zijn deze en nog eens dertien andere punten bedongen als voorwaarden om in te stemmen met de definitieve verhuizing van de Plantage naar de Nieuwe Markt. Met de verhuizing maakten de marktlieden plaats voor de horeca op de Plantage. Omgekeerd is de Nieuwe Mark aldus Hoogstede op zaterdag sec een marktplein. Op deze locatie wil de markt het aanbod verder uitbreiden om nog completer te worden als foodmarkt. Hoogstede: “We krijgen van alle kanten te horen dat er echt een topmarkt staat, maar willen het aanbod nog beter maken.”