Woensdag 8 maart

Peuterochtend bij Kinderboerderij Cantecleer

10:00 uur | Kinderboerderij Cantecleer 

Een leuke activiteit bij Kinderboerderij Cantecleer waar jonge peuters/ dreumes zich kunnen vermaken met hun ouders deze ochtend zoals bijvoorbeeld de dieren knuffelen en iets leuk knutselen. Deze activiteit is gratis

Donderdag 9 maart

Wart Kamps

20:15 uur | Stadsgehoorzaal 

Wart’s leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Wart heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er meester in geworden: ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikale voorstelling!

Vrijdag 10 maart

De acht bergen

14:32 uur | Filmhuis Kampen 

De acht bergen vertelt het verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. Meer info, trailer en reserveren: www.filmhuiskampen.nl

Theatercollege Brainpower

20:15 uur | Stadsgehoorzaal 

Een reis door de tijd van Run DMC en Public Enemy tot aan Eminem en Drake. Neem voor één avond plaats in onze schoolbanken, terwijl je alles leert over de oorsprong van de Hiphopcultuur. Samen met zijn VJ/DJ TLM, deelt Brainpower belangrijke fragmenten én zijn eindeloze liefde voor Hiphop.

Vuurpraatavond bij natuurspeelplaats

20:30 uur |  

Op de natuurspeelplaats naast de kinderboerderij zijn enkele vuurpraatavonden gepland. Deze avond houdt Simon Visser een praatje. Hij werkt bij Open Doors spreekt over gelovige mensen die worden onderdrukt. Zanger Remon Nentjes, van de band Dauw uit IJsselmuiden zorgt voor fijne muziek. Aanvang 20:30 uur. De toegang is gratis.

Zaterdag 11 maart

Meewerken op Het 8ste Werk tijdens de NL DOET dag

9:30 uur |  

Bijdragen aan Het 8ste Werk kan op de NL DOET dag zaterdag 11 maart van 9.30 uur t/m 15.00uur aan de Zwartendijk 8 te Kampen inclusief gratis lunch. "We gaan wilgen en struiken planten om het erf zomer klaar te maken. Zo kan iedereen straks genieten van de rust aan de Zwartendijk." Bel met 0683678786.

Repair Café

9:30 uur | De Haven (v Heutszplein) 

Welkom in ons Repair Café! Repareer samen met een van onze vrijwilligers uw kapotte apparaat.

Bazaar in Open Hof

10:00 uur |  

Op zaterdag 11 maart is er in de Open Hof aan de Lelystraat tot 14:00 uur een bazaar. Er is eten en drinken, kraampjes, een rommelmarkt, een boekenmarkt, een verloting etcetera. De helft van de opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Syrië (via een Syrische familie die in Kampen woont), de andere helft voor het wijkfonds.

Choral Evensong - Kampen Boys Choir

16:30 uur | Bovenkerk 

Het Kampen Boys Choir zingt op 11 maart weer een Engelse Choral Evensong in de Bovenkerk. In deze gezongen avonddienst voert de muziek het woord met ruimte voor samenzang van Engelse Hymns. Dirigent is Rintje te Wies en organist is Sander van den Houten. Locatie: De Bovenkerk. Aanvang: 16:30 uur

De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht

20:15 uur | Stadsgehoorzaal 

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van Tsjechovs geliefde klassieker ‘De Kersentuin’. Toneelgroep Maastricht brengt een moderne versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het gevecht met het nu.

Charl Delemarre @ Sint Jacobskapel

20:30 uur |  

Charl is een begenadigd songwriter! Met scherpe songwriting brengt hij de luisteraar terug naar de kern. Waar hij voorheen muzikaal werkte vanuit vaste kaders, heeft dit bij zijn debuutalbum een lossere vorm aangenomen. Zonder zijn excentrieke stijl te verliezen, verrast hij zonder te vervreemden.

Lezing 'Kampen over Zee' en de West Indische Compagnie

14:00 uur |  

cultuurZIEN vervolgt de reeks lezingen 'Kampen over Zee', een combinatie van lezingen met stadswandelingen, gebaseerd op recent onderzoek naar de handelsgeschiedenis van de stad Kampen. Deelname aan de lezing kost per middag 25 euro. Aanvang 14:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl.

Benefietconcert voor Oekraïne

20:00 uur |  

Het inmiddels 100-jarige harmonieorkest AMDG geeft in De Burgwal een benefietconcert voor Oekraïne met koralen die in de afgelopen decennia zijn uitgevoerd, waaronder een bewerking van Psalm 6 van eredirigent Albert Hoekman. Dirigent is Jan Schoonhoven en organist is Wim Kanis. Aanvang 20:00 uur. Gratis toegang.

Inloopavond mannenkoor 'Recht Deur Zee'

20:00 uur |  

Mannenkoor 'Recht Deur Zee' houdt zaterdag 11 maart haar jaarlijkse inloopavond in De Leuke Hanzestad aan de IJsseldijk 12.

Zondag 12 maart

Vogels spotten in het Reevediep

14:30 uur |  

De boswachter van Staatsbosbeheer leidt zondag 12 maart van 14:30 tot 16:30 uur een excursie naar het Reevediep om de daar aanwezige vogels te ontdekken. Kosten: € 9 , kind van 8 t/m 12 jaar € 5. Honden mogen niet mee. Aanmelden is verplicht via: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vogels-van-het-reevediep