Wilsum deelt in een doelpuntloos duel de buit met MSC

MEPPEL - Wilsum heeft zaterdag in Meppel met 0-0 gelijk gespeeld tegen MSC. Waar de thuisploeg in de eerste helft twee goede kansen kreeg, was Wilsum na rust het dichtst bij een treffer.

Om de angel uit het combinatievoetbal van MSC te halen, hield Wilsum het veld compact. Een veld dat overigens slecht bespeelbaar was. Desondanks kwam de gastheer wel tot een paar kansen. Met een kopbal naast en een kopbal over het doel bleef het echter 0-0. MSC begon goed aan het duel en Wilsum had moeite om onder de druk van de fanatieke thuisploeg uit te komen. Het laatste kwartier voor rust was echter voor Wilsum. In die fase had Wilsum een strafschop moeten krijgen. Een verdediger van MSC toucheerde na een corner van Wilsum de bal met zijn arm.

Na rust probeerde MSC wederom de duimschroeven aan te draaien. De Meppeler ploeg speelde echter te onzorgvuldig om de verdediging van Wilsum te verrassen en de grootste kans in deze helft bleek bovendien voor Wilsum te zijn. Bart Schoonhoven draaide, na een voorzet van Rienk van de Wetering, weg bij zijn tegenstander. Van dichtbij hoopte hij te scoren, maar de doelman van MSC wist dat te voorkomen. In de slotfase ging MSC nog opportunistischer voetballen, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Voor Wilsum wacht nu de streekderby tegen Zalk. Behalve de eer staan er belangrijke punten op het spel om bij de bovenste zes clubs te eindigen in een jaar met een versterkte degradatieregeling.