Afbeelding
Foto: hoornbeeck.nl

Sijmen Nentjes benoemd tot bestuurder Pieter Zandt Scholengemeenschap

Algemeen

KAMPEN - De raad van toezicht van de Pieter Zandt Scholengemeenschap heeft drs. Sijmen Nentjes uit Kamperveen per 1 juni 2023 benoemd als nieuwe bestuurder. Na een korte inwerkperiode zal hij met ingang van het volgende schooljaar drs. Johan van Putten opvolgen, die aan het einde van het lopende schooljaar met pensioen gaat.

Sijmen Nentjes (49) studeerde theologie en werkt ruim 25 jaar op het Hoornbeeck College. Momenteel is hij daar voorzitter van het directieteam, waar hij sinds 2012 deel van uitmaakt. Hij is gehuwd en vader van vijf kinderen, is lid (en oud-ambtsdrager) van de Gereformeerde Gemeente in Kampen en is daar gemeenteraadslid voor de SGP.

De reformatorische Pieter Zandt Scholengemeenschap (2850 leerlingen) met vestigingen te Kampen, IJsselmuiden, Staphorst en Urk, wil leerlingen vormen “in christelijk burgerschap in de hedendaagse samenleving: als toekomstige professionals en als navolgers van Christus”, aldus de school. Een recente organisatiewijziging heeft het tot voor kort tweehoofdig college van bestuur teruggebracht naar één bestuurder.

“Als raad van toezicht vertrouwen we Sijmen Nentjes deze cruciale en verantwoordelijke functie graag toe en zijn we dankbaar dat bij zijn benoeming sprake is van een breed draagvlak binnen de schoolorganisatie”, aldus Aldrik Weststrate, voorzitter van de raad van toezicht. “Sijmen Nentjes heeft hart voor jongeren en voor het reformatorisch onderwijs en is zeer gemotiveerd om zich als bestuurder met overtuiging vanuit een actuele en Bijbelse visie dienstbaar te maken voor onderwijs en vorming. We wensen hem daarbij van harte Gods zegen, wijsheid en veel voldoening.”