KHC beleeft een 'defensieve offday' en komt in Zwolle niet verder dan gelijkspel tegen SVI

ZWOLLE - De KHC-defensie beleefde zaterdag in het uitduel tegen SVI een van zijn mindere dagen. Mede daardoor moest de Kamper voetbalploeg genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Illustratief voor de wedstrijd was dat KHC twee strafschoppen tegen kreeg.

Ook de 1-0 van SVI, na vijf minuten spelen, werd te makkelijk weggegeven. SVI'er Serge Nap mocht een afstand van dertig meter overbruggen en kon, nadat Maurice Vespignani was uitgegleden en andere KHC’ers niet ingrepen, de bal binnen werken. Dat was het begin van een wedstrijd waarin te veel jongens in de achterhoede niet hun niveau haalden, daar waar de KHC-defensie doorgaans juist staat als een huis. Wie wel in de wedstrijd zat, was Jeffrey Bos. Hij bracht KHC al 10 minuten na de 1-0 op gelijke hoogte met een prachtig doelpunt. Toen Brenn de Lange er na een half uur spelen 1-2 van maakte in het voordeel van KHC leek er geen vuiltje aan de lucht. Een treffer waarbij De Lange eerst de paal raakte en in de rebound alsnog scoorde. SVI sloeg echter kort daarop alweer toe. Youp Kok mocht aanleggen vanaf 11 meter, nadat de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd van KHC’er Durk van der Leest. In een wedstrijd met verder niet heel veel grote kansen kwam KHC in de tweede helft andermaal op voorsprong. Nick Notrot scoorde in de 71e minuut de 2-3. Ook nu kon KHC er niet lang van genieten door wederom onfortuin voor de eigen doelmond. Notrot, die even daarvoor nog trefzeker was geweest, probeerde een bal weg te werken. Daarbij raakte hij een SVI’er, die over zijn uitgestoken been viel. De bal ging op de stip en Youp Kok mocht voor de tweede keer achter de bal gaan staan. Kok schoot de bal binnen. In het laatste kwartier was er nog een goede kans voor SVI en kon KHC niet anders dan tevreden zijn met een punt.  KHC-trainer Kenan Durmusoglu: “De jongens achterin hadden een collectieve offday. Te veel van mijn spelers zaten niet in de wedstrijd. Met uitzondering van Jeffrey, die een heel goede wedstrijd speelde.” Volgens de oefenmeester had zijn ploeg dan ook geen recht op meer dan een punt. “Uiteindelijk niet nee. Je komt na een achterstand weliswaar twee keer voor maar je kunt geen aanspraak maken op een zege als spelers hun niveau niet halen. Dat kan overigens een keer gebeuren. Ik kan van mijn spelers op aan en weet zeker dat ze er de volgende keer weer staan.” Wat betreft de penalty's was Durmusoglu van mening dat de tweede terecht was, maar de eerste zeker niet." De volgende wedstrijd voor KHC is die tegen WHC uit Wezep. De Wezepers staan op de tweede plaats, een punt achter koploper Quick '20. WHC heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en zal gebrand zijn om te winnen, wat op voorhand een mooi duel belooft. Quick neemt het in hetzelfde weekend op tegen een andere Kampen club: DOS Kampen.

Trainer Durmusoglu: 'Teveel spelers zaten niet in de wedstrijd. Ik weet dat ze er de volgende keer weer staan.'