KV DOS steelt een punt in moeizame wedstrijd

WEZEP - De korfballers van KV DOS Kampen hebben zaterdag met 20-20 gelijk gespeeld. In Wezep troffen de Kampenaren in Rood-Wit een geduchte tegenstander.

KV DOS beleefde een vrij dramatische start en kwam met 7-1 achter te staan. De geel-zwarten waren niet bij de les en lieten zich overrompelen door de Wezepers. Een time-out moest uitkomst bieden om de boel weer op scherp te zetten. Trainer Michaël Jongman leek in die opzet te slagen, want opeens lukte er veel meer aan de kant van KV DOS, wat resulteerde in een aanmerkelijk rooskleuriger ruststand van 12-9. 

De Kampenaren hadden daar vertrouwen uit moeten putten, maar in plaats van de lijn door te trekken was het Rood-Wit dat weer de bovenliggende partij werd. Die ploeg liep uit naar een comfortabele voorsprong va 16-10. Na een aantal wissels wist KV DOS zich met moeite terug te knokken in het spel. In de laatste minuten werd het daardoor toch nog weer spannend. Met een mooi afstandsschot wist Estelle Hooisma, die een goede invalbeurt maakte, de ploeg op een gelijkspel te krijgen van 20-20. Jongman na afloop: Dit is een gestolen punt. Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Rood-Wit was over de hele wedstrijd gezien de terechte winnaar geweest.” In de volgende ronde wacht voor KV DOS de wedstrijd tegen De Wâlden. De Kamper korfballers zullen zich moeten herpakken om de tweede plek op de ranglijst te verdedigen.