Dames Reflex verslaan CSV

KAMPEN - Met de vorige nipt gewonnen (uit)wedstrijd tegen CSV in het achterhoofd begonnen de volleybalvrouwen van Reflex zaterdag in eigen huis aan het tweede duel deze competitie tegen de Zwolse formatie. Net als destijds was het krachtsverschil niet heel groot, maar bleek Reflex toch de sterkste.

Al meteen in de eerste set bleken de teams aardig aan elkaar gewaagd. Beide ploegen scoorden veel met de service. Omdat het ook verdedigend aan beide kanten goed stond, duurde het echter lang voordat de bal op de grond kwam. Reflex bleek in deze set toch iets sterker, met name door een goede blokkering. Deze set werd dan ook door de Kampenaren gewonnen: 25-23. De tweede set verliep net zo spannend als de eerste. Het team uit Zwolle begon beter in het spel te komen en Reflex ging juist wat meer fouten maken. Het ging gelijk op tot 20-20, waarna CSV met een uitstekende eindspurt de set met 20-25 naar zich toe trok. De Blauwvingers begonnen ook in de derde set scherp en wisten zelfs een voorsprong te nemen van 8-16. Deze comfortabele marge bleek echter niet genoeg, want Reflex wist de rollen heel knap nog weer om te draaien. De set werd gewonnen met een stand van 27-25.

Reflex wist in de derde set terug te komen van een 8-16-achterstand

Het echte verschil maakten de Kamper dames in de vierde set. Die set begon nog wel spannend, maar gaandeweg bleek CSV niet meer bestand tegen de service van Reflex. De thuisploeg stelde deze set overtuigend veilig: 25-11. Aankomende zaterdag speelt Reflex Dames 1 weer tegen een team uit Zwolle. Ditmaal treft het CSE Regio Zwolle Volleybal Dames 4.