Herenteam Set-Up trekt na vijf sets aan kortste eind

ASSEN - De volleybalheren van Set-Up hebben zaterdag het uitduel tegen Sudosa-Desto verloren met 3-2. Een revanche voor het in eigen huis met 1-3 verloren duel tegen de Assenaren eerder deze competitie zat er daarmee niet in voor Set-Up.

De IJsselmuidenaren begonnen slecht aan de wedstrijd. De heren kwamen met hun aanvallen niet langs de blokkering van de tegenstander. De passing was niet goed. Sudosa-Desto was aanvallend sterk en scoorde veel ballen. Verdedigend stond Set-Up niet goed en de set ging dan ook verdiend naar Sudosa-Desto met 25-17 In de tweede set liet het spel nog te wensen over aan de kant van Set-Up. Maar ook de tegenstander maakte veel onnodige fouten, waardoor het spannend bleef in de set. Het ging tot aan het einde van de set gelijk op. Maar Set-Up trok aan het langste eind met een setwinst van 23-25. In de derde set begon Set-Up een stuk scherper. Blokkerend pakten de spelers de nodige punten en verdedigend stonden ze beter. De pass lag goed aan het net, zodat de spelverdeler de aanvallers makkelijk kon bedienen. Set-Up stond al snel 5 punten voor: 15-19. Daarna maakte Set-Up echter veel onnodige fouten, waardoor Sudosa-Desto er alsnog met de setwinst vandoor ging: 25-20. De vierde set moest gewonnen worden. Het was nog steeds niet goed aan de kant van Set-Up met slordig spel, maar niettemin won Set-Up de set met 23-25. In de vijfde set bleek Sudosa-Desto evenwel over de langste adem te beschikken en won het eenvoudig met 15-9.