Woensdag 15 maart

15 maart Contactmiddag PCOB

Op 15 maart komt Anneke Schep ons meenemen in de wereld van pensionado's. De titel van haar verhaal is : Zet jij de bloemetjes nog wel eens buiten. Regenboogzaal Broederweg 32, Kampen om 14.30 uur.

Vesper in de lijdenstijd

Woensdag 15 maart vindt de derde vesper plaats in de Hoeksteenkerk. Het thema dit jaar is "Jezus' lijden in de psalmen ". Iedereen is van harte welkom bij deze vesper. 19:00 uur | Hoeksteenkerk

Spelletjesavond in 't Ukien

Kom je op woensdagavond 15 maart ook naar ‘t Ukien voor de gezellige spelletjesavond voor jong en oud? We spelen zowel eenvoudige als wat meer uitdagende spellen. Meer informatie en data op: www.ukien.nl. 19:30 uur |  Ukien

Donderdag 16 maart

Bijbellezing over Maleachi 3 en 4

IJSSELMUIDEN - Ds. M. Goudriaan uit Ede houdt donderdag 16 maart een Bijbellezing in 'De Zaaier' aan de Dorpsweg 38. Aanvang 19:30 uur.

Verdiepingsavond Steenhuis

IJSSELMUIDEN – Aan het Tasveld 30 wordt een interkerkelijke avond gehouden. Bijbelleraar Dato Steenhuis spreekt die avond over het thema 'Ooggetuigen van Zijn majesteit.' Gratis toegang. Collecte voor de onkosten. 19:45 uur.

Lezing over de Hebreeënbrief

Emeritus predikant Bart Gijsbertsen heeft een boek over de Hebreeënbrief geschreven. Op uitnodiging van de commissie Kerk & Israël in Kampen licht hij deze toe in een zaal van de Broederhuis aan de Broederstraat. De lezing begint om 20:00 uur.

'Ik zou liever Angel heten'

Na het debuut 'Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed', is Mevrouw Ogterop terug met een nieuwe productie: 'Ik zou liever Angel heten'. Op donderdag 16 maart te zien in de Stadsgehoorzaal. 20:15 uur.

Vrijdag 17 maart

Pannenkoekdag Cantecleer

Tijdens deze nationale pannenkoekendag nodigen we verzorgingstehuizen uit om bij ons een pannenkoek te komen eten. 13:00 uur | Kinderboerderij.

Lezing over Sardinië

Paul van Olm houdt een lezing. Aanvang 20:00 uur.Niet alleen de geologie komt aanbod, maar ook de prehistorie en de jongere geschiedenis. Voorafgaand aan de lezing is er Stenenspreekuur tussen 18:30 en 20:00 uur.

Gezellige bingo

De Brunneper Oranje Vereniging organiseert haar maandelijkse bingo. 19:30 uur | wijkcentrum reyersdam.

The Banshees of Inisherin

Pádraic is er kapot van als zijn maatje Colm plotseling een einde maakt aan hun levenslange vriendschap. The Banshees of Inisherin heeft negen Oscar nominaties. 20:15 uur | Filmhuis Kampen

Zaterdag 18 maart

Repair Café in kringloopwinkel

In de kringloopwinkel aan de Ambachtstraat 3 is van 10 tot 13 uur een Repair Café. De kosten zijn een vrijwillige bijdrage.

Fabrieksquiz bij De Eenhoorn

Leer de fabriek kennen op een andere wijze dan normaal. Teamgrootte: minimaal 2 en maximaal 5 personen. Opgave gaat per persoon: kosten per persoon 7,50 euro. Stuur een e-mail naar agenda@eenhoorn.eu. Er start een ronde om 11.00 uur en een om 14.00 uur. Tickets via www.eenhoorn.eu/nl/kaartverkoop/fabrieksquiz.

CultuurZIEN volgt Kamper families

KAMPEN - Op vijf zaterdagmiddagen in februari en maart volgt cultuurZIEN Kamper families in de internationale handel. In de loop van de 18e eeuw vertrokken steeds meer Kampenaren naar de koloniën om daar hun geluk te beproeven. Inschrijven per onderwerp is mogelijk, voor € 25 per middag. Aanmelden via kunst@cultuurzien.nl of bel met (038)331 10 24.

Gospelsongs in Eudokiakerk

Gospelkoor Higher Level zing onder leiding van Ria van Dijkhorst gospelsongs. Medewerking komt van Sharon Kips en Gilbert Thera.Aanvang 19:30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl. 19:30 uur |   

Zondag 19 maart

Formule 1: GP SAOEDI-ARABIË

Formule 1: GP SAOEDI-ARABIËOok dit jaar kunt u alle Formule1 races weer live kijken in Wijkcentrum Reyersdam. Het wijkcentrum is geopend een uur voor aanvang van alle races. Dit geldt hetzelfde voor de kwalificaties! Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdijk 2 - 8262 CN - Kampen - Tel. 038 33 231 23. 17:00 uur |

Taizéviering

In deze viering, geïnspireerd op de vieringen van de oecumenische broederschap in Taizé, zingen we eenvoudige, zich herhalende liederen, lezen we uit de Bijbel, bidden we en zijn we een poosje stil. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. 19:00 uur | Open Hof.

Kerkdienst 'op zien Kampers'

In de Westerkerk wordt een kerkdienst gehouden in het Kamper dialect. Thema is “A'j dialect proatn, smaakt de moaltied aans". Voorganger is ds. Klaas van der Kamp, geboren en getogen op Kampereiland en woonachtig in Kampen. Aanvang 10:00 uur.

Dinsdag 21 maart

Galerie G viert de lente

Vier de Lente in Galerie G op dinsdag 21 maart om 19.30 uur. Wat kan je verwachten? Een sneak peek van nieuwe kunstwerken, ontmoet de makers en kunstenaars èn we lanceren een hele bijzondere artistieke kalender. Laat je inspireren en wees welkom! Entree gratis. 

**********************

Horeca:
Eetkamer de Tijd

Bij Eetkamer de tijd aan de Broederstraat 17 in Kampen kunnen gasten, behalve op maandag en zondag, terecht voor heerlijke broodjes, hapjes, koffie en borrels. Ook kan genoten worden van een: High Tea, High Wine, High Beer en uiteraard is er ook de heerlijke flamkuchen.
Tegen inlevering van deze pagina van De Brug ontvangen bezoekers 1 euro korting per flamkuchen. Eetkamer de Tijd is gevestigd aan de Broederstraat 17. Kijk ook op eetkamerdetijd.nl.