Geslaagd concert voor Oekraïne

KAMPEN - Afgelopen zaterdagavond heet het 100-jarig harmonieorkest van AMDG in De Burgwal onder leiding van Jan Schoonhoven een koralenconcert gegeven. De inmiddels 80-jarige ere-dirigent Albert Hoekman nam het publiek mee in de uitvoering van zijn eigen bewerkte psalm 6.

Door de handen ineen te slaan met Gerjan Wielink, coördinator van de hulpgoederen(transport) voor Oekraïne, kreeg het concert een benefietkarakter. Gerjan’s persoonlijke ervaringen in het oorlogsgebied en de film waarbij het licht letterlijk in De Burgwal uit ging, lieten veel indrukn achter.
De avond was goed voor een (voorlopige) opbrengst van € 3.400 waarmee binnenkort al 5 aggregaten via de hulptransport naar Oekraïne worden gebracht. Die zijn zeer welkom om daar de stroomverziening voor de getroffen burgers in stand te houden.

Info over betaalbaar, gezond eten

KAMPEN - Door de sterk gestegen prijzen valt het tegenwoordig niet mee om betaalbaar de boodschappenkar te vullen met gezonde producten.

Om deze reden wordt er een gratis informatiebijeenkomst georganiseerd over betaalbaar en gezond eten. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het Kamper Leefstijlakkoord.
De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 27 maart van 19 tot 20 uur in sportcafé De Reeve (sporthal De Reeve). Deelnemers krijgen onder andere te horen hoe ze gezond kunnen eten, wat het verschil is tussen verse groente en groente uit de vriezer of blik, welke producten je kunt invriezen om minder te verspillen en wat je kunt eten als vervanger van vlees. Opgeven kan via aanmeldenkampen@gmail.com of info@sportservicekampen.nl. Meer informatie over het Kamper Leefstijlakkoord: www.kamperleefstijlakkoord.nl.