Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Geef speelgoed een tweede leven op de tweedehands speelgoedbeurs

Algemeen

KAMPEN – Op zaterdag 15 april 2023 organiseert de Speel-O-Theek ’t Hobbelpaard in Kampen voor het eerst een tweedehands speelgoedbeurs. De beurs is van 10.00 – 14.00 uur in het wijkcentrum Reyersdam aan de Reijersdijk 2.

De Speel-O-Theek leent speelgoed uit aan kinderen van 0 t/m 12 jaar. Uitleen is een goed voorbeeld van duurzaam gebruik van spullen. Door te lenen hoeft niet al het speelgoed aangeschaft te worden en kan het gedeeld worden. De Speel-O-Theek wil hierin nog een stapje verder gaan door het organiseren van een 2e hands speelgoedbeurs. 

De organisatie vertelt: “Ieder huishouden met kinderen heeft wel een doos speelgoed staan wat niet meer gebruikt wordt. Zonde, want er zit vast iets tussen waar een 2e of zelfs 3e eigenaar heel blij van wordt. Op de beurs gaan de vrijwilligers van de Speel-O-Theek dit speelgoed voor een ieder verkopen. Van de opbrengst is 70% voor de verkoper, 30% is voor de Speel-O-Theek voor het organiseren van de beurs en het uitbreiden van haar speelgoedcollectie. “

“Wil je speelgoed verkopen? Via de website van de Speel-O-Theek kan een verkoopnummer worden aangevraagd. Ook zijn daar alle regels te vinden over welk speelgoed ingeleverd mag worden en de tijden van brengen en ophalen van de opbrengst. Onverkocht speelgoed kan door de verkopers gedoneerd worden aan een goed doel.”

Bezoek aan de beurs op 15 april is gratis. Meer informatie: www.speelotheekhobbelpaard.nl

Nick de Vries