Jeffrey Bos terug op het oude nest bij Go-Ahead Kampen

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Jeffrey Bos. De 19-jarige multifunctionele verdediger komt over van stadgenoot KHC. Met Bos heeft Go-Ahead een speler binnen de gelederen die het zelf opleidde.

De Kampenaar doorliep namelijk zijn jeugdopleiding bij de roodgelen. In het seizoen 2021-2022 debuteerde Bos op 18-jarige leeftijd in de hoofdmacht waar hij regelmatig in de basis stond. Vanwege de concurrentie achterin besloot Bos echter zijn succes elders te beproeven en afgelopen zomer vertrok hij naar KHC.

Wilsum boekt zege op koploper

ZWOLLE - De voetballers van Wilsum hebben zaterdag voor een verrassing gezorgd door op bezoek bij koploper CSV ‘28 met 0-1 te winnen. De overwinning was op basis van de krachtsverhoudingen in het veld zeker terecht.

Wilsum liet het in de eerste helft aan CSV om het spel te maken. Loerend op kansen die zouden komen. In de eerste helft waren er kansen voor Bart Schoonhoven en Daniël Niemeijer. Laatstgenoemde raakte, na een mooie balaanname, de lat. In het begin van de tweede helft werd Wilsum terug gedrukt. De ploeg slaagde er achter weer snel in om de controle te pakken en door een doelpunt van Gert Jan Sollie werd het 0-1. CSV leek nog terug te komen, maar zag een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.

‘s-Heerenbroek gaat verrassend onderuit tegen VSW

WINDESHEIM - Waar bij ‘s-Heerenbroek de bal er maar niet in leek te willen, speelde tegenstander VSW uiterst efficiënt. De laag geklasseerde ploeg uit Windesheim ging zorgvuldig om met de kansen die het kreeg en won daarmee zaterdagmiddag het competitieduel tegen ‘s-Heerenbroek heel verrassend met 2-1.

Dat ‘s-Heerenbroek onderuit ging en kostbare punten morste had de ploeg in eerste instantie aan zichzelf te wijten. Hoewel het ook niet bepaald mee zat voor de ploeg in een wedstrijd waarin het verreweg de meeste kansen creëerde. Jonno Pruim kreeg al meteen in het eerste kwartier een aantal goede kansen en ook Henri de Leeuw had ‘s-Heerenbroek aan de leiding kunnen brengen. Dat gebeurde echter niet. In plaats daarvan werkte VSW de eerste echte kans die het kreeg binnen. Op slag van rust maakte Joey Platenkamp de 1-0.

De tweede helft leek in bepaalde opzichten een kopie te worden van de eerste. Weer was het ‘s-Heerenbroek dat kansen kreeg. Willard Visscher dook gevaarlijk op voor de keeper en verder was onder meer Sem Pruim dicht bij een treffer, maar andermaal bleef het resultaat uit. Dat het toch 1-1 werd dankzij een schuiver van Wim Kwakkel in de 71e minuut had ‘s-Heerenbroek vertrouwen moeten geven. ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg zag echter dat zijn elftal maar met moeite door wist te drukken. VSW maakte bij een tegenaanval dankbaar gebruik van de ruimte, na een bal achter de verdediging, en andermaal was het Platenkamp die wist te scoren.