KHC houdt thuis titelkandidaat WHC in bedwang

KAMPEN - KHC heeft zaterdag verdienstelijk met 0-0 gelijkgespeeld tegen titelkandidaat WHC. De Kamper voetballers waren in de eerste helft de betere met drie grote kansen. Na rust hadden de Wezepers een optisch overwicht zonder heel veel gevaar te stichten, een grote kans in de 70e minuut daargelaten.

Waar KHC vorige week in defensief opzicht misschien wel zijn minste wedstrijd van het seizoen speelde, gaf de verdediging nu wel thuis. KHC-trainer Kenan Durmusoglu: "Vandaag stonden ze er weer. Ik moet overigens het hele team een compliment maken. Iedere speler heeft vandaag een dikke voldoende gehaald.” In de eerste helft leek WHC zich aan te passen aan de Kamper ploeg. De Wezepers begonnen wat voorzichtig en in een opstelling met twee spitsen aan het duel. En hoewel ze veel aan de bal waren, wist WHC in de eerste 45 minuten geen enkele keer gevaarlijk te worden. KHC wel. In de 25e minuut was Boaz Smits het eindstation van een fraaie aanval. Burak Alp vond Karim Gabara, die op zijn beurt de bal aflegde op Smits. Laatstgenoemde wist echter niet te scoren. Tien minuten later was Leroy Knol dichtbij. Hij raakte de binnenkant van de paal. De derde grote kans was wederom voor Smits. Hij wilde de doelman van WHC, na een stuitbal, verrassen met een dropkick. Smits zag zijn bal over het doel gaan. Doordat KHC zich niet beloonde bleef het 0-0. Na rust was WHC, dat een extra aanvaller bracht, de bovenliggende partij. KHC wist geen grote kansen meer af te dwingen. Aan de andere kant werd WHC, ondanks dat het de betere was, evenmin gevaarlijk. Op een moment na. Door een misverstand achterin tussen de KHC-spelers Durk van der Leest en Florian van der Wal kon WHC opstomen en had KHC veel geluk dat het 0-0 bleef.