Voetballers Zalk struikelen wederom in slotfase en dat komt hard aan

ZALK - De voetballers van Zalk hebben zaterdag wederom door een treffer in de slotfase een wedstrijd verloren. Ditmaal gaf de ploeg in eigen huis tegen HTC een punt uit handen en verloor het met 1-2.

“We zijn er behoorlijk ziek van”, sprak trainer Simon Brummel na afloop. Zijn ploeg had graag de nasmaak weggespoeld van de derby tegen Wilsum een week eerder. Dat duel werd ook pas aan het einde beslist in het voordeel van de tegenstander, net zoals dat tegen CSV eveneens het geval was geweest. Het verlies tegen HTC  zaterdag kwam hard aan. Dit mede in de wetenschap dat de punten hard nodig zijn om weg te komen uit de onderste regionen in een competitie die dit jaar een versterkte degradatie-regeling kent. De strijdlust bij Zalk is echhter onverminderd groot. Brummel: "Dat is ook de enige manier om er mee om te gaan."

De wedstrijd tegen HTC verdiende volgens de oefenmeester niet echt een winnaar. HTC begon goed aan het duel en kwam in de 22e minuut op voorsprong door een treffer van Quinton Justiana. Zalk liet zich echter niet van de wijs brengen en wist al snel weer gelijk te komen door een treffer van Ruben Henniphof. Daarna ontvouwde zich een matige wedstrijd waarin beide teams redelijk in evenwicht waren qua veldspel en kansen, die er zeker ook waren voor Zalk. De ploeg kreeg niettemin het deksel op de neus met een tegendoelpunt na 90 minuten spelen.