KV DOS herstelt zich na een lastig begin

KAMPEN - KV DOS Kampen bleek zaterdag baas in eigen huis tegen De Wâlden. Dat wil zeggen dat de Kamper korfballers zich herstelden van een slordig begin en uiteindelijk wonnen met 26-22.

Het ontbrak KV DOS in het begin aan scherpte. De gasten uit Oentsjerk kwamen beter uit de startblokken en namen een voorsprong van 1-5. Emma de Ruiter zorgde er met twee belangrijke treffers van afstand voor dat KV DOS de aansluiting vond. De Kamper formatie bleef echter fouten maken. Kansen werden niet afgemaakt en ook werden er veel overtredingen gemaakt. Trainer Michaël Jongman anticipeerde hierop door de heren in de vakken om te draaien. Dit pakte voor KV DOS goed uit. De rust werd gehaald met een stand van 10-12 en in de tweede helft wisten de Kampenaren de achterstand om te buigen in een voorsprong van eerst 14-13 en uiteindelijk in een zege.