Gemeente Kampen wil minimaregelingen ruimer maken

KAMPEN - Burgemeester en wethouders van Kampen vragen de gemeenteraad extra budget om regelingen voor mensen met lage inkomens eenvoudiger en ruimer te maken. 

Dat is het gevolg van de evaluatie van het actieprogramma Aanpak Armoede uit 2021, waarbij het effect van de minimaregelingen is onderzocht. De onderzoeksresultaten geven aanleiding de minimaregelingen te verbeteren. De Adviesraad Sociaal Domein is blij met de voorgestelde verruiming. In april neemt de gemeenteraad een besluit over de voorstellen. De gemeente vindt een ruimhartig beleid voor minima belangrijk. Door allerlei ontwikkelingen staat deze groep extra onder druk. Inflatie maakt boodschappen, de huur, energie en kleding duurder dan ooit. De gemeente Kampen kent diverse regelingen om minima te ondersteunen en sinds 2021 is het Actieprogramma Aanpak Armoede de basis hiervoor. Met de gemeenteraad is afgesproken het armoedebeleid te evalueren om te bekijken waar het beter kan.
Wethouder Richard Boddeus: ”Wij willen mensen die in de knel zitten tegemoet komen. Ruimere regelingen die eenvoudig zijn aan te vragen, helpen daarbij.”
De evaluatie van het Actieprogramma Aanpak Armoede 2021 bestaat uit twee delen. De stadsgesprekken tussen inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente die in 2022 zijn gevoerd, leveren input voor de evaluatie. Daarnaast heeft het Nibud vervolgonderzoek gedaan naar de werking van de regelingen in de praktijk. Lees het volledige verhaal op www.brugnieuws.nl.