samen gezellige momenten
samen gezellige momenten Foto: Bij ons Thuis

Voelt uw buurman zich alleen?

KAMPEN - In Kampen voelt volgens het RIVM 10 % van de inwoners zich vaak alleen. "Dat zijn in uw straat dat maar zo 2 of 3 van uw buren. Daar moeten we samen toch iets aan kunnen doen!" Dat vinden Linda en Henrieke van Bij ons Thuis.

Vaak vinden mensen het vaak lastig om aan te geven dat dat ze zich alleen voelen. Ook vinden veel mensen het spannend om zo maar een praatje te maken met een onbekende buurman of buurvrouw.
Maar hoe kan ze dat nu voor elkaar krijgen? Daar wil Bij ons Thuis bij helpen. Wij gaan dan op zoek naar buurtgenoten die iets in willen betekenen voor meneer L. of voor Elly. Mensen met dezelfde interesses die samen een groepje willen vormen. En een gastvrije buurtgenoot, vrijwilliger, die het groepje wil begeleiden. Wij begeleiden bij de eerste contacten en houden later ook contact, zodat we kunnen ondersteunen als er vragen zijn.
De deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage (met de Meedoenbon maar € 1,50 per keer) en de gastvrije buurtgenoot ontvangt een vergoeding voor de onkosten. Neem contact met ons op: 06 48 92 41 98 (Henrieke) of info.bijonsthuis@gmail.com.