Set-Up overtuigt op bezoek in Nieuwleusen


NIEUWLEUSEN - De volleybalsters van Set-Up hebben zaterdag eenvoudig en met overtuigende cijfers gewonnen van hekkensluiter Flash: 0-4. Van onderschatting was absoluut geen sprake. In het eerdere duel tegen Flash had de IJsselmuider formatie het lastig gehad en een punt moeten afstaan aan de ploeg uit Nieuwleusen.

Ditmaal begon Set-Up scherp. De servicedruk was hoog, de passing liep goed en dat gold ook voor de blokkering en de aanval. De eerste set werd met 14-25 gewonnen. 

Terugval in tweede set

Het bleek nog geen voorbode van een gemakkelijke middag. De vrouwen van Flash zetten een sterke serie services neer en Set-Up moest er behoorlijk voor knokken om een achterstand weer om te buigen. Na een time-out en een aantal wissels begon Set-Up weer aan een opmars. Mede met dank aan knap verdedigend werk, waarna Set-Up weer op zoek kon naar gaten in de defensie van Flash werd het 22-25 in het voordeel van Set-Up. Op tijd wakker geschud begon Set-Up scherp aan de derde set. Met een hoge servicedruk liep Set-Up snel weer uit. Verdedigend werd er veel werk verzet en de spelverdeler had de vrije hand. Aanvallend werden er fraaie treffers gemaakt en dat leidde tot een setwinst van 14-25. De vierde set was een kopie van de derde. Set-Up liet Flash niet meer dichtbij komen en won de set met een comfortabele marge van 10 (15-25).