Full Color Festival 2023 presenteert groot en klein

(door Maarten van Gemert)  

KAMPEN – Voor wie zich op de zomer verheugt, kan dat doen met het vooruitzicht op het Full Color Festival. Het tweedaagse muziekevenement in het Kamper Stadspark vindt plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni. De 26e editie heeft grote namen op het programma doch houdt ook oog voor het kleine. Muziek staat centraal maar er vinden nog veel meer activiteiten plaats.

Volgens beproefd recept belooft het Full Color Festival weer veel smakelijks. Op het hoofdpodium staan bekende bands als De Kast en Mooi Wark op. Op andere podia treden singersongwriters op en aanstormend talent van Quintus. De Bikkels zijn vertegenwoordigd alsmede muzikale asielzoekers. Scouting Hanzeluiden, de kinderboerderij, de natuurspeelplaats: alles wordt meegezogen in het festivalgebeuren.

Multicultureel

Het Full Color Festival is een multicultureel festival in de meest ruime zin van het woord. Letterlijk en figuurlijk proeven de bezoekers van de verschillende culturen die Kampen huisvest. Het festival is uitgegroeid tot  twee dagen vol muziek, dans, theater, wereldcultuur, eten, drinken en meer. Sponsoren en vrijwilligers houden de toegang van het evenement  nog steeds gratis.
Met de Full Color Run trapt het festival kleurrijk af. Lopers keren terug van een grote ronde met een shirt in alle kleuren van de regenboog. De Bikkels, muzikanten met een beperking, en de ACZ-band, musicerende asielzoekers, geven een ander deel van het multiculturele gehalte weer.

Muziekkorpsen

Tijdens de Full Color Run wordt het meezingen en meedeinen met dweilorkest KEK en de Broederband. Zaterdag worden festivalbezoekers opgehaald in de wijken. Vanuit alle Kamper windrichtingen zullen muziekkorpsen richting Stadspark marcheren. Iedereen mag dan achter de muziek aan. Op het hoofdveld volgt een gezamenlijk concert van een 65-koppig (!) orkest van de Broederband, Euphonia en de Kamper vocalist Marije van Dijk.
’s Avonds geven korpsen gevarieerde concerten op het Scoutingterrein.

Majeur

Beide festivaldagen staan er majeure muziekartiesten op het hoofdpodium zoals Roxeanne Hazes, Steam Sister, Kraak & Smaak en Scrum.
Een rij sponsoren maakt een gratis toegang mogelijk samen met veel vrijwilligers en inkomsten uit consumpties. Neem daarom ook voor de organisatie gerust een extra drankje. Echt gratis bestaat niet. Een swingend en bruisend Kamper Stadspark wel, zeker op 16 en 17 juni tijdens het Full Colour Festival 2023.