‘s-Heerenbroek werkt aan doelsaldo tegen VV Kampen

‘S-HEERENBROEK - De voetbalderby tussen ‘s-Heerenbroek en VV Kampen is een eenvoudige prooi geworden voor de thuisploeg. Met een uitslag van maar liefst 7-0 onderstreepte ‘s-Heerenbroek het klasseverschil tussen beide teams.

De voornaamste tegenstander van ‘s-Heerenbroek in de eerste helft was het weer. Een verraderlijke wind maakte dat de gastheer beducht was voor ballen die achter de verdediging vielen en daarop werd geanticipeerd met een goede rugdekking. In het eerste half uur kreeg ‘s-Heerenbroek een stuk of drie goede kansen. Geen ervan werd benut, maar in de 36e minuut was het wel raak met een bekeken schuiver van Henri de Leeuw. Rob Henniphof maakte er met een fraaie lob kort voor rust 2-0 van. Dat was op aangeven van Jesper Wennemers. Trainer Freddie van den Burg gaf zijn spelers in de rust mee om aan het doelsaldo te werken. "Dat kan een mooie bonus zijn aan het einde van het seizoen”, aldus de oefenmeester, doelend op de stand bovenin. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht. Jonno Pruim maakte kort na rust de 3-0 en tekende ook voor de 4-0. Via doelpunten van Niek Boersma en Daan Boersma (2 keer) liep ‘s-Heerenbroek uit na een 7-0 eindstand. VV Kampen was niet bij machte om wat terug te doen. Van den Burg was tevreden over hoe zijn team was omgesprongen met de lastige weersomstandigheden en in de tweede helft gas bleef geven. Van den Burg: "Na het verlies tegen VSW een week eerder was dit wel even nodig en fijn. De jongens zijn na rust goed doorgegaan, ook nadat ik had gewisseld.” Een van die wisselspelers, Daan Boersma, wist dus twee keer te scoren en maakte daarmee een mooie middag voor hemzelf en ‘s-Heerenbroek compleet. Trainer Cor Bottenberg van VV Kampen constateerde dat 's-Heerenbroek een maatje te groot was. "We hebben vrij defensief gespeeld om 's-Heerenbroek van scoren af te houden", aldus de oefenmeester die kon leven met het verlies maar niettemin baalde van het aantal tegentreffers. Voor Kampen is degradatie naar de vijfde klasse vrijwel onafwendbaar.