KV DOS neemt in Dokkum lastige horde

DOKKUM - Met de nodige moeite hebben de korfballers van KV DOS in Dokkum gewonnen van De Granaet. Het werd 17-19 in het voordeel van de Kampenaren.

KV DOS begon niet scherp en de ploeg stond daardoor al snel achter met 2-0. De stand tussen beide ploegen ging vervolgens gelijk op: 3-3, 5-5, 6-6. Met een stand van 8-11 ging DOS uiteindelijk met een voorsprong de rust in. De ploeg uit Dokkum wist zich tot de 13-13 terug te knokken waarop volgend KV DOS weer terug kwam op een kleine voorsprong van 13-16 door onder andere twee mooie treffers van Dennis van Putten. 

De slotfase van de wedstrijd was spannend. De Granaet wist nog tot een punt verschil bij te blijven, maar het lukte de Friese formatie niet om dit door te zetten. Trainer Michaël Jongman van KV DOS na afloop: "Aanvallend zakten we in mijn ogen door de ondergrens heen. De scherpte in de afronding was niet aanwezig. Daardoor maak je het jezelf moeilijk. Op naar volgende week. De laatste wedstrijd waarin we ons nog één keer kunnen laten zien voor ons trouwe publiek in de zaal. Daar gaan we van genieten.” Volgende week kruist KV DOS de degens met De Parabool. Deze wedstrijd begint om 20.15 uur. Plaats van handeling is sporthal De Reeve. De doelpunten van KV DOS werden gemaakt door Wichard van der Kolk (7), Dennis van Putten (6), Matthijs Bastiaan (2), Iris van Dijk (2), Laureen Kok (1) en Nouk Petersen (1).