Woensdag 29 maart

Bijeenkomst ArboPositief

Woensdag 29 maart houdt ArboPositief, de belangenorganisatie voor, door en met werkzoekenden in Nederland, een netwerkbijeenkomst aan de Werfweg 3 in Kampen, het gebouw van Vaarwijs.nl. Gastheer is Tiemen Jan van Dijk. De focus ligt op de koopkrachtcrisis, pensioenen en algeheel welzijn, zoals de bestrijding van eenzaamheid zoals dat tevens opgepakt wordt door 'Kom Erbij Kampen'. Aanvang 10:15 uur. Auto's buiten het hek parkeren.

Rabbijn Peleg in Open Hof

Rabbijn Moshe Peleg uit Israël vertelt op woensdag 29 maart over zijn jongerenopvang in het centrum van Jeruzalem. De avond begint om 19:30 uur in de Open Hof aan de Lelystraat 49. Gratis toegang (collecte voor het Shorashim Center). Informatie: www.vriendensynagogekampen.nl

Lezingen over Bijbelboek Efeze

KAMPEN - In de baptistengemeente aan de Triangel 1 worden in zes avonden de zes hoofdstukken van het bijbelboek Efeze besproken. Daarbij wordt telkens de link gezocht tussen Efeze en Kampen. Elke avond spreekt een andere theoloog of spreker van de baptistengemeente Kampen.De avonden beginnen om 20:00 uur. De eerste avond is 29 maart, gevolgd door 12 en 26 april, 10 en 24 mei en 7 juni. Opgave via leerhuis@baptistenkampen.nl

Donderdag 30 maart

Praktijkdag CNS de Groenling.

Bekijk in de praktijk het vak van leerkracht om te ontdekken of dit iets voor je is. De klassen in, vragen stellen en je laten informeren door hogeschool Viaa. Welkom op de praktijkdag van CNS De Groenling in IJsselmuiden op donderdag 30 maart van 9.00 tot ongeveer 12.30 uur.

Gezellige contactmiddag senioren

De PCOB afdeling IJsselmuiden houdt haar maandelijkse contactmiddagen meestal op de laatste donderdag van de maand in de Bron aan de Dijkgraafstraat te IJsselmuiden aanvang 14.30 wilt u een overzicht van de activiteiten neem dan contact met ons op via 038 3317096.

Bingo voor Live Life

Op donderdag avond 30 maart organiseert Stichting Live Life een gezellige bingo in de Leuke Hanzestad. De deuren van De Leuke Hanzestad openen om 18:30 en de bingo zal starten om 19:30, de avond staat onder leiding van Martin Dalsem.

Vrijdag 31 maart

Dansparel: Vanishing Point

Wat betekent het om ouder te worden? Wanneer ben je oud? Wanneer begint het ouder worden? Waar bevindt zich het kantelpunt? In Vanishing Point ontrafelt een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, deze vragen. Een mix van dans, acrobatiek en livemuziek. 20:15 uur | Stadsgehoorzaal

Zaterdag 1 april

Repair Café

Welkom in ons Repair Café! Repareer samen met een van onze vrijwilligers uw kapotte apparaat.Geef uw stofzuiger, strijkijzer verlichting of broodrooster, enzovoort een tweede leven. Of kom met je kapotte kleding langs. De afvalberg is al groot genoeg. Kom langs en vraag naar de mogelijkheden. 9:30 uur | De Haven (v Heutszplein)

Kom in de Kas op zaterdag 1 april

IJSSELMUIDEN - Diverse glastuinbouwbedrijven in de Koekoek openen zaterdag 1 april hun deuren om te laten zien wat er allemaal groeit in de kassen. Behalve rondleidingen op de bedrijven worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De kassen zijn geopend van 10:00 tot 16:30 uur. De toegang is gratis.

Het Oude Stoomgemaal zoekt vrijwilligers

Aan de Kamperzeedijk 7 staat Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het stoomgemaal zoekt vrijwilligers. Op zaterdag 1 april (geen grap) is er van 10 tot 12 uur een open morgen. Vrijwilligers zijn dan aan het werk en kunnen uitleggen wat zij doen, wat er van hen te leren is en hoe en waaraan men kan meewerken. Wie geïnteresseerd is maar op zaterdag 1 april verhinderd is te komen, kan een e-mail met naam en telefoonnummer sturen naar info@stoomgemaal.nl. De vrijwilligerscoördinator neemt dan telefonisch contact op.

Paaseieren zoeken Tante Vroesh

Samen met Tante Vroesh gaan we er weer een leuke paasactiviteit van maken. 10:00 uur | Kinderboerderij Cantecleer

Programma opening Hanzejaar

Zaterdag 1 april is de aftrap van het Hanzejaar, georganiseerd door de negen samenwerkende Nederlandse Hanzesteden in Oost Nederland. Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle zijn een belangrijk referentiepunt voor de Europese geschiedenis en de ontwikkeling van de stedelijke samenleving. Reden om extra betekenis te geven aan ruim 800 jaar Hanze gedachtengoed. De eerste poging om de Kamper kogge langs de IJsselkade te trekken met o.a. de Sterkste Man van Kampen. Aansluitend: Optreden muziekvereniging AMDG Jeugd 12:00 uur. Kijk voor het volledige programma elders in deze krant.

Zondag 2 april

Formule 1: GP AUSTRALIË


Formule 1: GP AUSTRALIËOok dit jaar kunt u alle Formule1 races weer live kijken in Wijkcentrum Reyersdam. Het wijkcentrum is geopend een uur voor aanvang van alle races. Dit geldt hetzelfde voor de kwalificaties!

Palmpasen gezinsviering Buitenkerk

Op zondag 2 april is er om 11.00 uur een Palmpasen gezinsviering met processie in de Buitenkerk. Voorganger is Jeanne Gerretzen. Iedereen is van harte welkom om deze viering met processie bij te wonen. 11:00 uur | Buitenkerk.

Bingo bij Speeltuin Akelei

Op zondag 2 april gaat Stichting Speeltuin Akelei weer een gezellige familiebingo spelen in Sporthal Cellesbroek. Aanvang: 14:00 uur, zaal open om 13:00 uur.

Maandag 3 april

Thema-avond van Alzheimer Trefpunt Kampen

Het Alzheimer Trefpunt Kampen houdt maandagavond 3 april weer een Trefpuntavond voor mensen met dementie en hun naasten en voor mensen die meer over Alzheimer willen weten. Aanvang 19:30 uur. Locatie: de Tuinkamer van restaurant MaGreet, Burgwal 45.