Wilsum pakt een punt tegen Reaal Dronten

WILSUM – De voetballers van Wilsum hebben zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Reaal Dronten. Beide teams misten een strafschop, doelman Koster van de Drontenaren kreeg een rode kaart en Marijn Mijnheer maakte voor Wilsum een schitterend doelpunt.

De wedstrijd zal echter voornamelijk worden herinnerd vanwege het tumult dat ontstond nadat een speler van Dronten een slaande beweging zou hebben gemaakt. Dat zou zijn gebeurd voordat Wilsum een vrije trap wilde nemen. De scheidsrechter, die 'het voorval' zelf niet had gezien, staakte nadat de vlam in de pan sloeg het duel bij een stand van. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat en kregen beide teams nog kansen om te winnen. Dat was aan het einde van een duel waar Wilsum goed aan was begonnen en waarin het het spel mocht bepalen van de gasten. Toch was het Nordin Stitou die de Drontenaren in de eerste helft op een 0-1 voorsprong had gebracht. Wilsum kreeg tegen het technisch goed voetballende Reaal Dronten kansen om terug te komen en daarvan werd er eentje benut door Mijnheer die een vrije trap formidabel binnenschoot. Trainer Christiaan Akse van Wilsum over de wedstrijd: "De wind speelde een belangrijke rol. Die hadden we eerst tegen, maar doordat we niet onder druk werden gezet konden we er onder uit voetballen. In de tweede helft gingen we, met de wind in de rug, hoger staan om de lange bal af te dwingen en om zo zelf ons spel te kunnen spelen."