Vlnr: Erik Schuitema, Mohammed El Morabit en Ron Diender.
Vlnr: Erik Schuitema, Mohammed El Morabit en Ron Diender. Foto: BrugMedia

VV Kampen ambieert met nieuwe selectie meer dan bijrol

KAMPEN – VV Kampen heeft voor komend seizoen een arsenaal aan nieuwe spelers weten te strikken. Zo veel zelfs dat je bijna van een extra selectie kunt spreken. Dat is best bijzonder als je bedenkt dat de voetbalclub kansloos degradeerde naar de vijfde klasse die komend seizoen wordt geformeerd. 

De invoering van een vijfde klasse, met daaraan gekoppeld een versterkte degradatieregeling, hing al maanden als een zwaard van Damokles boven de vereniging. Anderzijds wisten ze bij VV Kampen al vroeg waar ze aan toe waren. Met een nieuwe trainer in de persoon van Mohammed El Morabit gaf de voetbalclub de voorkeur aan een aanvallend ingestelde oefenmeester. Aan Erik Schuitema van de Technische Commissie (TC) was de taak om daar goed spelersmateriaal bij te zoeken. Dat lijkt gelukt met namen als Dani van Beek die overkomt van DOS Kampen en Duncan Lodovica die KHC verruilt voor VV Kampen. Tot tevredenheid van Schuitema, El Morabit en ook voorzitter Ron Diender. De drie heren, die nog andere namen kunnen presenteren (zie kader hieronder), durven zelfs een periodetitel als ambitie te formuleren. 

Breder

Diender: ¨Ín elk geval willen we een rol van betekenis spelen en met het materiaal dat we straks tot onze beschikking hebben moet dat absoluut lukken. Van de andere kant waken we voor te hoge verwachtingen. Dit seizoen wisten we verrassend te winnen van CSV ´28 (de huidige nummer twee, red.), maar in die wedstrijd raakte tevens een van onze beste spelers geblesseerd.¨ Diender wil er maar mee aangeven dat de wereld er heel anders uit kan zien als het tegen zit. Alleen heeft VV Kampen volgend seizoen veel meer potentieel goede voetballers om dit soort pech te pareren. Volgens Schuitema schuilt de kracht van het nieuwe VV Kampen straks in zowel een kwaliteitsimpuls als een krachttoename in de breedte. ¨We hebben een aantal echt goede voetballers aan de selectie kunnen toevoegen en kunnen nu al heel wat namen openbaar maken. Met een aantal spelers zijn we nog in gesprek en van een enkeling wachten we nog even met de presentatie tot het seizoen is afgelopen. Het mooie is dat we straks een stuk of zeven spelers hebben die deel uitmaken van dezelfde vriendengroep. Die jongens komen hier niet voor één seizoen, maar willen hier wat moois neerzetten. Sowieso zijn het allemaal voetballers die willen werken en geen primadonna´s.¨ De spelers weten bovendien wat hen staat te wachten, aldus El Morabit. ¨In de gesprekken die zijn gevoerd met de nieuwe spelers hebben we aangegeven dat ze zich bij Kampen in de kijker kunnen spelen. Een aantal van hen komt van hoger geklasseerde clubs waar ze net niet het eerste halen en dan kan je beter bij VV Kampen spelen. Tegelijkertijd zal ook hier de concurrentie een stuk hoger zijn dan voorheen. Daar moet je wel mee om kunnen gaan als de beslissing of je wel of niet wordt opgesteld in het eerste elftal nadelig uitpakt. Anderzijds willen we het tweede heel nadrukkelijk betrekken bij het eerste en spelers perspectief blijven bieden. ¨

Een verwijzing naar het tweede zal anders gezegd geenszins inhouden dat je niet meer in het eerste komt. Iets dat bij andere clubs dikwijls wel zo is, weet Schuitema. ¨Bij veel verenigingen krijg je het stempel opgedrukt van de speler die niet goed genoeg is voor het eerste. Bij ons niet¨, zo verzekert het TC-lid. 

¨Het mooie is dat we straks een stuk of zeven spelers hebben die deel uitmaken van dezelfde vriendengroep. Die jongens komen hier niet voor één seizoen, maar willen hier wat moois neerzetten.¨

Nieuwe spelers

Naast de eerder genoemde Dani van Beek en Duncan Lodovica kan v.v. Kampen de volgende nieuwe aanwinsten bekendmaken. Hasan Bayram (keeper) komt dus samen met Duncan over van KHC. Oud-leden Emrah Cetintas, Omer Ozturk en Yunus Aybek keren terug bij de Kamper club. Dosser's Gerben van Putten en Dani van Beek kiezen eveneens voor VV Kampen. Halverwege het huidige seizoen meldden Mike Reijnders (DOS) en Sylvan Landman (Go-Ahead) zich al bij de club. Verder zullen ook Ouhib Akkiyate en Yousuf Karkari uit Dronten volgend seizoen het shirt van VV Kampen dragen. Ahmed Elatar (ex speler KHC) en Paulos Schiedon (Go-Ahead) hebben eveneens hun jawoord gegeven aan VV Kampen. Daarnaast is de club nog met een aantal spelers in gesprek.