Woensdag 10 mei

Spelletjesavond in 't Ukien

19:30 uur - 23:00 uur |  

Spelletjesavond voor jong en oud in ‘t Ukien. We spelen eenvoudige en uitdagende spellen, korte en lange spellen. Er zijn genoeg spellen voorhanden, maar neem gerust je eigen favoriete spel mee! Een consumptie is verplicht maar niet duur. Kom je ook? Gezellig!

Bijeenkomst ArboPositief

10:00 uur |  

ArboPositief, de belangenorganisatie voor, door en met werkzoekenden in Nederland houdt een netwerkbijeenkomst aan de Werfweg 3 in Kampen, het gebouw van Vaarwijs.nl. Aanvang 10:00 uur. Auto's buiten het hek parkeren.

Plantenexcursies naar Zalkerwaard en Friesland

19:00 uur |  

Niels Jeurink leidt een plantenexcursie in de Zalkerwaard, een gebied dat ligt tussen het Zalkerbos en de IJssel bij het Zalkerveer. Vertrek om 19:00 uur bij het gemeentehuis, Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen. Wie mee wil moet zich uiterlijk dinsdag 9 mei opgeven bij Niels Jeurink via niels.jeurink@gmail.com.Plantenexcursie naar Workum en Stoenckherne.


Vrijdag 12 mei

Kamper Kindervisfestijn

9:30 uur |  

Scholen kunnen hun leerlingen van groep 7 en 8 nog aanmelden, maar wees er wel snel bij. Vrijdag 12 mei van 09:30 tot 12:00 uur. Aanmelden via activiteiten@hvonsvermaak.nl

Rob Hollander treedt op in Reyersdam

20:30 uur | wijkcentrum reyersdam 

Rob Hollander treedt vrijdag 12 mei op in Wijkcentrum Reyersdam. Rob is druk bezig met het perfectioneren van zijn nieuwe repertoire, hij zal dit die avond ten gehore brengen. De entree is gratis, aanvang: 20.30 uur. Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdijk 2 - 8262 CN - Kampen.

Zaterdag 13 mei

Plantenexcursie naar IJsselmeerkust

09:30 uur | Burgemeester Berghuisplein

Op zaterdag 13 mei staat een bezoek aan de IJsselmeerkust tussen Workum en Hindeloopen op het programma. Hier liggen natuurgebieden als Stoenckherne en de Warkumerbûtenwaard. De excursie duurt de hele dag. Vertrek 9.30 uur bij het gemeentehuis, Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen. Opgeven uiterlijk donderdag 11 mei Niels Jeurink via niels.jeurink@gmail.com


Feestavond Heaven Presents in 't Ukien

20:00-20:30 uur |  

De Vrienden van Heaven houden op zaterdag 13 mei Heaven Presents in 't Ukien. Kaarten kosten euro 12:50 via www.ukien.nl en euro 15,- aan de zaal.

Repair Café in kringloopwinkel

10:00 uur |  

In de kringloopwinkel aan de Ambachtstraat 3 is zaterdag 13 mei van 10 tot 13 uur weer een Repair Café. Gemiddeld 75 procent van de aangeboden spullen gaat gerepareerd mee naar huis.

Nationale Molendag

10:00 uur | Molen D'Olde Zwarver 

Molen D'Olde Zwarver is te bezichtigen en bij voldoende wind het maalproces te bewonderen. Verder meerdere activiteiten in n rond de molen

Zalkerloop

10:30 uur |  

SV Zalk en het Dorpshuis “An de Steege” organiseren op zaterdag 13 mei 2023 de Zalkerloop. Het is een regionale loop door en in de IJsseldelta. Het parcours start en eindigt in het dorp Zalk en gaat via het Zalkerbos langs de IJssel

Wandelconcert in Bovenkerk

13:00 uur |  

Op initiatief van de Poortkerk aan de Ebbingestraat wordt zaterdag 13 mei vanuit inloophuis De Haven een wandelconcert in de Bovenkerk gehouden. Jong en oud levert met koorzang en instrumentale muziek een bijdrage. Meer informatie over de diverse activiteiten die worden georganiseerd vanuit inloophuis de Haven, zijn te vinden op de website www.dehavenkampen.nl.

Vogels spotten in het Reevediep

14:30 uur |  

KAMPEN - Op zaterdag 13 mei houdt de boswachter van Staatsbosbeheer van 14:30 tot 16:30 uur een vogelexcursie naar het Reevediep. De kosten zijn € 9 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar; voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,50. Honden mogen niet mee. Aanmelden is verplicht en kan via https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vogels-van-het-reevediep

IJsseldeltadag in teken van de 'IJssel'

11:00 uur |  

Dit jaar zal de vijfde editie van de IJsseldeltadag in het teken staan van de 'IJssel'. In het kader van het Hanzejaar is dit thema gekozen door de gebiedscoöperatie IJsseldelta (GCIJ). Meer informatie is te vinden op de website van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.




Zondag 14 mei

WesterPLUSdienst

17:00 uur | Westerkerk  

WesterPLUSdienstOp Zondag 14 mei om 17.00 uurMedewerkenden Ds G DoornGospelkoor Crossfire o.l.v Melanie Wilschut -BrethouwerOrganist Herman Kamp

Cantatedienst

17:00 uur | De Burgwal - Huis van muziek en verdieping 

Graag vermelden bij de Agenda in De Brug:Cantatedienst op zondag 14 mei om 17.00 u in De Burgwal, Burgwal 60. Uitgevoerd wordt BWV 108: Es ist euch gut, daß ich hingehe. Voorganger is ds Maarten Diepenbroek uit Arnhem en dirigent van koor en orkest Ab Weegenaar. Organist is Sander van den Houten.

Maandag 15 mei

Voorjaarsschoonmaakactie binnenstad op 15 mei

9:00 uur |  

Op 15 mei wordt de binnenstad van Kampen schoongemaakt en opgeruimd. Die ochtend gaan ook de binnenstadondernemers tussen 9:00 en 10:30 uur met een ludieke actie aan de slag met het opruimen van zwerfafval.