Spelers VV Kampen voldoen aan hun sportieve plicht

KAMPEN – De voetballers van VV Kampen hebben zaterdag aan hun sportieve plicht voldaan. Het al gedegradeerde voetbalelftal hield middenmoter Alcides op een 2-2 gelijkspel en leek lange tijd zelfs af te koersen op winst.

Safek Aybek bracht de Kampenaren na een half uur spelen op voorsprong. Dat doelpunt kwam in een wedstrijd met weinig kansen een beetje uit de lucht vallen. Anderzijds was het mooi om te zien hoe Aybek de bal beheerst binnenschoot. Daarnaast was Kampen ook absoluut niet de mindere constateerde trainer Cor Bottenberg. "We hebben aan onze sportieve plicht voldaan richting andere clubs die nog ergens om strijden.” Een van die clubs is overigens Alcides zelf, want met de versterkte degradatieregeling kunnen ook middenmoters nog in de problemen komen. Er was Alcides dus veel aan gelegen te winnen en de ploeg kwam tegen Kampen kort voor rust nog langszij. Kampen wist na rust echter weer de leiding te nemen. Lars Vos werd het scoren onmogelijk gemaakt door een onbesuisde actie van de doelman van Alcides. Wel ging de bal op de stip en Aybek legde aan voor zijn tweede treffer van de middag: 2-1. Kampen probeerde de zege over de streep te trekken maar had het conditioneel lastig in een slotfase waarin Alcides nog wist te scoren.