Afbeelding
Foto: Tennekes

Uitzet jonge palingen in Kampen en Zwartewaterland (3 foto’s)

Algemeen instagram

Op zaterdag 13 mei werden in de gemeenten Kampen en Zwartewaterland zo’n 60.000 jonge palingen uitgezet in de IJssel, het Ganzendiep, de Goot en het Zwartewater. Dit gebeurt op initiatief van peurvereniging KIJG. Traditioneel organiseert KIJG dit natuurproject in samenwerking met
De Stadserven Kampereiland e.o., de gemeenten Kampen en Zwartewaterland en de Stichting DUPAN. Met deze uitzet van jonge palingen wordt op geheel vrijwillige basis bijgedragen aanhet herstel van de palingstand in Nederland.

De peurvereniging bracht via haar leden geld bijeen voor de aankoop van de jonge visjes. De Stichting DUPAN heeft via het Eel Stewardship Fund® het totale bedrag verdubbeld tot 10.000 euro. KIJG en DUPAN dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. De hoeveelheid paling die KIJG uitzet, is dan ook vele malen groter dan er door de 40 actieve leden van de peurvereniging op jaarbasis wordt gevangen.

De uitzetdag van peurvereniging KIJG wordt dit jaar voor de dertiende maal georganiseerd. De vereniging nodigt vertegenwoordigers van de pers graag uit om verslag te doen van dit moment. Het levert een spectaculair schouwspel op van de vele duizenden wegzwemmende palinkjes.

Afbeelding
Afbeelding