Twee vrije trappen worden KHC fataal in wedstrijd tegen Achilles '12

HENGELO - Twee dode spelmomenten zijn KHC zaterdag fataal geworden in het uitduel tegen Achilles ´12. De thuisploeg won met 3-2 van de Kamper voetballers doordat Jesper te Marvelde in de tweede helft twee vrije trappen in de kruising schoot. Hij liet KHC-doelman Steven Vonk daarmee kansloos, maar bovenal zette hij de wedstrijd ermee op de kop.

KHC was in de eerste helft namelijk de bovenliggende partij geweest, zowel aan de bal als qua kansen. Leroy Knol maakte na een half uur de 1-0. Mitchel Hooisma ging op avontuur en legde de bal uitstekend terug op Knol die navenant afrondde. Rick Keizers bracht Achilles weer terug in de wedstrijd, maar Knol wist met zijn tweede treffer van de wedstrijd KHC andermaal op voorsprong te zetten.

In de tweede helft wist Achilles het duel dus op de kop te zetten, al legde de ploeg ook aardig wat strijdlust aan de dag. KHC-trainer Kenan Durmusoglu: ¨Niets wees erop dat wij deze wedstrijd zouden verliezen. De eerste helft was echt voor ons. In de tweede helft heeft Achilles er wel alles aan gedaan maar waren het twee feilloos ingeschoten vrije trappen waarmee ze de wedstrijd konden kantelen.¨ KHC bleek na de 3-2 niet meer bij machte om het tij te keren. De beste kansen waren zelfs voor Achilles dat goede zaken deed met het oog op de ranglijst. De ploeg, waar Durmusoglu volgend jaar trainer is, moet namelijk nog aan de bak om p/d-wedstrijden te ontlopen. KHC kan zich opmaken voor het thuisduel tegen ASV Dronten, de nummer drie van de competitie.