Bezwaren omwonenden appartement Veerweg verworpen

KAMPEN - De rechter heeft de bezwaren van de omwonenden van het appartement aan de Veerweg opnieuw verworpen.

Een buurman voerde aan dat de galerij, aan de achterzijde, kan worden gebruikt als balkon. Ook het gebruik van het binnenterrein als parkeerplaats, die door de bouw van het complex in een knik-vorm zal fungeren als een klankkast voor het geluid van auto's. De rechter vond dat punt te weinig onderbouwd.
Het aspect van de privacy, inkijk vanaf de galerij, vindt evenmin gehoor bij de rechtbank: De balkons liggen aan de IJsselzijde en dat de galerij gebruikt zal worden als balkon, kan de rechter niet volgen. Ook wat betreft de bezonning maakt de nieuwbouw geen verschil, constateert de rechtbank. En wat betreft de verstening van de binnenruimte door aanleggen van parkeerplaatsen: "Er bestaat geen verplichting om achtertuinen met beplanting in te richten.' Dat staat dus evenmin in de weg aan verlenen van een vergunning.
De historische omgeving dan, van het gebied waar vroeger scheepswerf Schepman (uit 1920) was gevestigd? Ook geen argument volgens de rechter. De inmiddels gesloopte drie woningen zijn niet aangemeld als monument. ‘In de omgeving is bebouwing gesloopt en is nieuw gebouwd en aangebouwd. Tevens hebben de loop van de Veerweg en de havens(s) ook de nodige veranderingen ondergaan. Er is dus geen sprake van een uit historisch oogpunt beschermingswaardige omgeving'.