Ontspannen genieten tijdens Proef Kampen

KAMPEN - Op vrijdag 26 mei wordt de eerste editie gehouden van een nieuw Kamper evenement: Proef Kampen. Deelnemers kopen een ticket en maken een culinair rondje langs een aantal horecazaken en eetwinkels.

Het gaat om een activiteit van de Binnenstads Ondernemers Kampen, die wordt gehouden op elke laatste vrijdag van de maand van mei tot en met augustus. Per avond zijn er acht deelnemende horecazaken en eetwinkels.

Deelnemers bepalen tussen 17.00 – 21.00 uur zelf wanneer ze een speciaalzaak binnenstappen voor een glaasje bubbels, een mini antipasti, een speciaalbiertje, een burgertje of lekkere dippers. 

Aan deelname is een winactie verbonden. Voor de maker van de leukste selfie ligt een Kamper Kadobon klaar ter waarde van 20 euro. 

Een ticket kost 32 euro per persoon via www.visitkampen.nl/proefkampen. De tickets zijn alleen op de gereserveerde datum te verzilveren.

Orgelconcert door Minne Veldman

KAMPEN - De Urker organist Minne Veldman geeft donderdag 18 mei om 16:30 uur een concert op de beide orgels van de Bovenkerk. Op het koororgel speelt hij de Fantasia en fuga in g-moll van Bach en een variatiewerk van Walther waarin de vele verschillende klankkleuren van het orgel worden gedemonstreerd. 

Op het hoofdorgel wordt psalm 47 in een bewerking van Jan Zwart gespeeld, gevolgd door een Präludium en fuga van Max Reger, die 150 jaar geleden werd geboren. Van Guilmant staat een feestelijk Grand Choeur Triomphale op het programma, van Cesar Franck het zangerige Cantabilé en een Toccata van Jan Nieland. Het concert wordt afgesloten met een werk van Minne Veldman zelf over ‘Alle roem is uitgesloten’.

De toegangsprijzen en verdere informatie staan op www.debovenkerk.nl.

Hagenpreek Wilsum

WILSUM - Op maandag 29 mei 2023 wordt er opnieuw een Hagenpreek gehouden in Wilsum, aan de oevers van de IJssel. Vorig jaar vond de viering plaats ter ere van Wilsum’s 700-jarig bestaan. Deze viering trok zoveel belangstelling dat er is besloten om het dit jaar opnieuw te organiseren. 

Gemeenteleden en voorgangers van de Gereformeerde en Hervormde kerken zetten zich wederom in om de viering te organiseren met het thema “Laat het vuur weer branden!”.

Iedereen is van harte welkom om de viering bij te wonen in de boomgaard achter de Hervormde kerk van Wilsum. 

Als het weer tegenzit, wordt de viering verplaatst naar de Hervormde kerk. De christelijke muziekvereniging Euphonia zal de zang begeleiden.

De viering begint om 9.30 uur, maar bezoekers kunnen al vanaf 9.00 uur binnenlopen.