Go-Ahead controleert wedstrijd en pakt belangrijke punten

KAMPEN - De wedstrijd tussen Go-Ahead Kampen en WHC was er eentje van meerdere belangen. Beide teams willen nog zo hoog mogelijk zien te eindigen en de Kampenaren zijn nog altijd in de race voor de derde periodetitel. Bij Go-Ahead was het besef dat winst een must was volop aanwezig. De Kamper voetballers vertaalden dat onder meer in vroeg druk zetten en felheid in de duels wat resulteerde in een 3-0 zege.

Go-Ahead kreeg in de eerste helft een handvol kansen en de ploeg kon zich hooguit verwijten dat er daar maar eentje van werd benut. Na een half uur spelen maakte Wilbert Wessels de 1-0 na een mooie aanval over meerdere schijven. Gijs van Enk speelde Luuc Knul aan die Wessels bediende. Verder waren er nog kansen voor Wessels, Knul en Tristan van Zuiden. Laatstgenoemde legde de bal af waar hij ook voor eigen succes had kunnen kiezen. In de tweede helft besloot Van Zuiden wel om zijn geluk te beproeven en met succes: 2-0. Dat doelpunt volgde na een fase waarin Go-Ahead wat gas had teruggenomen en WHC´er Sargon Gouriye een grote kans had laten liggen op de 1-1. Dat was dan ook meteen het belangrijkste wapenfeit, want tot veel meer dan speldenprikjes van Jelle Post en Stef van Oene was WHC niet gekomen. De 2-0 van Go-Ahead betekende evenwel het einde van het verzet van WHC. Dennis van der Wal maakte er in de 80e minuut nog 3-0 van. De Kowetter wist een afgeslagen corner binnen te koppen. Trainer Erwin Brem van Go-Ahead Kampen was na afloop erg tevreden over de teamprestatie. ¨De belangen waren groot. Onze ambitie is om bij de bovenste vijf teams te eindigen, waarbij ook nog het sentiment telt om de beste club van Kampen te zijn. Verder hebben we nog kans om de derde periode te pakken, maar dan moest deze wedstrijd sowieso worden gewonnen¨, aldus de oefenmeester die dit terug zag in de gretigheid. ¨We wonnen veel duels en als WHC de bal had, waren ze die ook snel weer kwijt. In de tweede helft hebben we het veld breder gemaakt om vanaf de flanken nog meer gevaar te stichten."