Woensdag 17 mei

Lezing Vincent van Gogh door Eize Koenen

Vincent van Gogh besloot op zijn 27ste om kunstenaar te worden. Die beslissing zou zijn leven en de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Voormalig kunstacademiedirecteur Eize Koenen neemt je op 17 mei in een boeiende lezing mee in het bizarre levensverhaal van de nu wereldberoemde kunstschilder.

Donderdag 18 mei

Zingen in de buurthuiskamer

Iedere derde donderdag van de maand, Zingen in de Buurthuiskamer. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. We zingen (op verzoek) tussen 10.30 en 11.15 uur. Mogelijkheid aansluitend te lunchen voor 1,50 euro. Leger des Heils Kampen Bovennieuwstraat 33-35

Orgelconcert Minne Veldman

De Urker organist Minne Veldman geeft donderdag 18 mei om 16:30 uur een concert op de beide orgels van de Bovenkerk. De toegangsprijzen en verdere informatie staan op www.debovenkerk.nl

Verdiepingsavond

Donderdag 18 mei houdt Dato Steenhuis een lezing over het thema 'Duizend jaar als 1 dag'. De avonden worden gehouden in 'Hatikvah' aan het Tasveld 30 in IJsselmuiden. Aanvang 19:45 uur. Entree gratis, collecte voor de onkosten.

Vrijdag 19 mei

Hondjes knuffelen

Op 19 mei 2023 wordt in Huize Margaretha de tweede hondjes knuffelsessie met Kamper ouderen gehouden. Mensen kunnen zich met hun hond aanmelden om die dag ouderen tussen 14 en 16 uur een onvergetelijke dag te bezorgen. Aanmelden via arbopositief@ziggo.nl.

Zaterdag 20 mei

Bierfestival in Bovenkerk met after in Kamper café's

In de Bovenkerk wordt zaterdag 20 mei het Bierfestival gehouden met onder andere het speciale abdijbier gebrouwen door Broederscha(a)p en P&P Trots van Kampen. De opbrengst van de verkoop van dit bier gaat naar de restauratie van de Bovenkerk. Het festival vindt plaats van 14.00 tot 21.00 uur in de Bovenkerk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bierfestivalkampen.nl.

Nick en Marye in Abdij1472

Het bierfestival van zaterdag 20 mei wordt afgesloten met een afterparty in enkele Kamper kroegen. In Abdij1472 gaat dit vergezeld van live muziek van Nick en Marye. Nick en Marye spelen muziek van onder andere Amy Winehouse, The Beatles, Otis Redding en Cat Stevens. Het optreden begint rond 20.30 uur. 

Zondag 21 mei

Formule 1: Emilia-Romagna (Imola)

Formule 1: Emilia-Romagna (Imola)Ook dit jaar kunt u alle Formule1 races weer live kijken in Wijkcentrum Reyersdam. Het wijkcentrum is geopend een uur voor aanvang van alle races. Dit geldt hetzelfde voor de kwalificaties!Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdijk 2 - 8262 CN - Kampen - Tel. 038 33 231 23

Zingen Johannes de Heer

In de Vrije Evangelische Gemeente aan de Boven Nieuwstraat wordt zondag 21 mei een dienst gehouden waar liederen uit de bundel van Johannes de Heer worden gezonden. Het thema van de dienst is 'Zijn liefde zocht mij'. Voorganger is ds. Tim Kamp. Aanvang 19:00 uur.

Woensdag 24 mei

Jeugdclub sloot & insecten

Tijdens deze jeugdclub bij Cantecleer gaan de kinderen met een visnet op zoek naar de dieren die in en om de sloot leven. Ook gaan we kijken naar de insecten en waarom deze zo belangrijk zijn voor de natuur. Helpen jullie ook mee om zoveel mogelijk dieren te zoeken?

Donderdag 25 mei

Gezellige contactmiddag senioren

de PCOB afdeling IJsselmuiden houdt haar maandelijkse contactmiddagen meestal op de laatste donderdag van de maand in de Bron aan de Dijkgraafstraat te IJsselmuiden aanvang 14.30wilt u een overzicht van de activiteiten neem dan contact met ons op via 038 3317096

Vrijdag 26 mei

Genieten tijdens Proef Kampen

Op vrijdag 26 mei wordt de eerste editie gehouden van een nieuw Kamper evenement: Proef Kampen. Deelnemers kopen een ticket en maken een culinair rondje langs een aantal horecazaken en eetwinkels. Een ticket kost 32 euro per persoon via www.visitkampen.nl/proefkampen. De tickets zijn alleen op de gereserveerde datum te verzilveren.

Zaterdag 27 mei

Repair Café

Welkom in ons Repair Café! Repareer samen met een van onze vrijwilligers uw kapotte apparaat. Geef uw stofzuiger, strijkijzer verlichting of broodrooster, enzovoort een tweede leven. Of kom met je kapotte kleding langs. De afvalberg is al groot genoeg. Van Heutszplein De Haven om 09.30 uur.



Boodschappen doen zonder plastic

In het kader van de Week Zonder Afval houdt Zero Waste Nederland op 27 mei op meer dan 30 locaties, waaronder Kampen een wandeling waarbij je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. De Zero Waste Tour in Kampen vindt plaats op zaterdag 27 mei van 09:30 tot 11:30 uur. Wie ook verpakkingsvrij en duurzaam boodschappen wil gaan doen en leren hoe dit het beste aangepakt kan worden, kan zich aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zero-waste-wandeltour-kampen-609777981357.