Zalk verslaat VV Kampen met drie treffers in tweede helft

ZALK – De derby tussen Zalk en VV Kampen is zaterdag een prooi geworden voor de thuisploeg. De Zalker voetballers maakten, na een van hun kant matige eerste helft, na rust het verschil.

Zalk-trainer Simon van Halm vond met name Michel Hamer uitblinken. “Die is bezig met zijn laatste seizoen bij Zalk en liet nog eenmaal zijn klasse zien””, aldus de oefenmeester. Hamer scoorde twee keer. Hij was verantwoordelijk voor de 2-0 (op aangeven van Kars Blankvoort) en de 3-1. Eerder al had Jeremy van Dijk, na krap een uur spelen de score geopend. Het doelpunt van VV Kampen kwam van de voet van Daan Landsman.

Trainer Cor Bottenberg van VV Kampen blikte tevreden terug op de eerste helft. Ik vond ons aardig goed voetballen en we kregen ook wat mogelijkheden. Het dichtst bij een treffer was Lars Vos die een vrije trap op de paal schoot. In de tweede schoof Zalk Jeremy Dijk naar voren en die weet heel goed hoe hij positie moet kiezen. Daar hadden wij het moeilijk mee.” Zalk had in de tweede helft nog vaker kunnen scoren en raakte onder meer nog paal en lat, aldus Van Halm die had genoten van het tweede bedrijf waar hij zijn ploeg in de eerste helft ver onder de maat vond voetballen. Voor de degradanten Zalk en Kampen staat er niets meer op het spel. Kampen treft in de laatste speelronde MSC en Zalk gaat op bezoek bij VSW.