Afbeelding
Foto: aangeleverd

Cursus ikonen schilderen in Ikonenmuseum

Algemeen

KAMPEN - In het Ikonenmuseum Kampen geven ervaren docenten  op 8 zaterdagen in september, oktober en november de cursus Ikonen Schilderen, waarin op traditionele wijze wordt gewerkt met materialen die vroeger al werden gebruikt. De cursisten worden begeleid bij het schilderen van ikonen volgens de aloude regels, waaronder het gezamenlijk starten met het lezen van het oude ikonen-schilders-gebed. 

De cursus wordt gegeven door Tineke van der Velde en Monique Meyer, moeder en dochter, die samen al jarenlang lesgeven in diverse schildertechnieken. Tineke is docent op een school voor Voortgezet Onderwijs en verzorgt internationale masterclasses, terwijl Monique thuis in kleine setting lesgeeft aan mensen die zich willen verdiepen in diverse kunstvormen. Op Koningsdag 27 schildert Monique in het museum van 13 tot 17 uur. 

 De cursus omvat in totaal 8 lessen op zaterdagen in september, oktober en november (9, 16, 23, en 30 september; 7 en 14 oktober; 4 en 11 november), van 11 tot 16 uur. Deelname kost € 360 inclusief materialen. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende aandacht en begeleiding is voor elke cursist. Er is ook de mogelijkheid om, in overleg, een 9de les te volgen als de ikoon nog niet klaar is. 

Koffie en thee zijn aanwezig in het museum, maar deelnemers dienen zelf voor hun lunch te zorgen. Er zijn voldoende broodjeszaken en een markt in de buurt van het museum.

Inschrijven via e.jalving@ikonenmuseumkampen.nl.