IJVV heeft ondanks gelijkspel nog kans op periodetitel

IJSSELMUIDEN - IJVV en AGOVV hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. Niet alleen qua stand (1-1) maar ook qua voetbal waren de voetbalteams aan elkaar gewaagd. Met zeker aanvankelijk de beste kansen voor de IJsselmuidenaren waren de gasten het betere veldspel lieten zien. 

Luc Kalter maakte in de 54e minuut de 1-0, maar daarvoor had IJVV al kansen gehad. Job van den Berg raakte de paal en de opstomende back Jamal Arouch zorgde eveneens voor een hachelijk moment voor het doel van AGOVV. Kalter was dus wel trefzeker. Komend over de rechterflank trok hij naar binnen en schoot hij raak in de korte hoek. Daarna kreeg IJVV nog een grote kans om de score verder uit te bouwen. Jonathan van Marle miste van dichtbij het doel. Dat was overigens in een fase waarin AGOVV steeds dreigender werd. IJVV kwam bijna niet meer onder de druk van de tegenstander vandaan. De tegentreffer van Jeffrey van Amersfoort kwam niet als een verrassing. IJVV-trainer Emiel Diender: ¨Deze wedstrijd duurde eigenlijk net vijf minuten te lang voor ons. Op basis van het aantal kansen dat wij hebben gehad aan de ene kant en het spel van AGOVV en hun dreiging in de laatste fase aan de andere kant denk ik dat 1-1 een terechte uitslag is.¨ Hoewel IJVV er met driepunter een stuk beter voor had gestaan in de derde periode zijn de IJsselmuidenaren nog niet kansloos. Diender: ¨ Als Hierden in de komende ronde verliest van Batavia, wat op zich logisch zou zijn, en als WVF niet wint kunnen wij een vervangende periodetitel pakken.¨

Waardig afscheid vierde klasse Zalk

WINDESHEIM – De voetballers van Zalk hebben de competitie zaterdag besloten met een klinkende 2-7 zege op VSW. De degradant neemt daarmee met opgeheven hoofd afscheid van de vierde klasse.

Met drie treffers had Aart Schreuder een groot aandeel in de zege. De andere treffers van Zalk werden gemaakt door Cas Blankvoort, Michel Hamer, Sander Kuiper en Jeremy van Dijk. Namens VSW wisten Nikos van Vemden en Joey Platenkamp tegen te scoren en daarmee de stand een wat dragelijker aanzien te geven. Trainer Simon Brummel: "We hebben zeker op een waardige manier afscheid genomen van de vierde klasse. In dit duel waren we heer en meester." Voor Aart Schreuder was het mooi dat hij met zijn treffers in deze wedstrijd nog topscorer aller tijden is geworden. Daar waar de 17-jarige Cas Blankvoort zijn eerste doelpunt voor Zalk maakte.